Mediji: Faton Topali aktivirao suzavac u Skupštini Kosova

Poslanik opozicionog pokreta Samoopredeljenje Faton Topali aktivirao je suzavac koji je izazvao prekid današnje sednice Skupštine Kosova, javili su prištinski mediji.
Poslanici su napustili salu, a predsednik parlamenta je sazvao vanrednu sendicu Skupštine Kosova na kojoj će se odlučiti o daljem toku rada Skupštine Kosova.

Posle prekida sednice šef poslanika Samoopredeljenja Glauf Konjufca izjavio je da je policija pomogla njegovim kolegama da unesu suzavac u salu Skupštine Kosova.

Poslanik Samoopredeljenja Iljir Deda koji ne podržava akcije pokreta kojem pripada izjavio je da je izlazak iz te situacije referendum, jer posle svega nema mogućnosti dogovora između vlasti i opozicije.

Poslanik Samoopredeljenja Redžep Seljimi je van zgrade Skupštine, gde se pridružio aktivistima pokreta koji su ga dočekali skandiranjem, izjavio da nema mesta za dalji nastavak rada Skupštine Kosova.

Istovremeno, potpredsednik Skupštine Kosova Džavit Haljiti je odbacio kao netačne navode u medijima da nije prošao kontrolu prilikom ulaska u zgradu Skupštine Kosova.

Mediji javljaju da je ambasada SAD u Prištini upozorila državljane svoje zemlje, ali i građane Kosova da izbegavaju izlazak na trg Majke Tereze, pošto je tu najavljeno održavanje protesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar