Međunarodni sajam nameštaja od 6. do 11. novembra na Sajmu

BEOGRAD – Međunarodni sajam nameštaja, 56. po redu, biće održan od 6. do 11. novembra na Beogradskom sajmu, a organizatori tog Sajma kažu da će ove godine biti više od 500 izlagača.

Art direktor Sajma nameštaja Zoran Jedrejčić rekao je da će uporedo sa Sajmom nameštaja biti održan i Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju od 6. do 10. novembra u Hali 5.

„Očekujemo više od 500 izlagača, prošle godine ih je bilo 450. Dosta novih izlagača se prijavilo ove godine i zbog toga će Sajam biti na većoj kvadraturi, tako da očekujemo dosta ozbiljnu i kvalitetnu manifestaciju“, naveo je Jedrejčić za Tanjug.

Da Beogradski sajam sve više počinje da liči na sajmove nameštaja u Kelnu, Milanu ili Stokholmu, kaže Jedrejčić, dokaz je bogati program koji osim izlaganja nameštaja obuhvata i format „Dizajn tolk“ gde se susreću arhitekte, vlasnici firmi, dizajneri i publika koji međusobno dele svoja iskustva.

Takođe, na Sajmu će biti i izložba mladih internacionalnih dizajnera, koji će moći da se upoznaju sa predstavnicima frimi za proizvodnju nameštaja.

„Posle određenog vremena proizvodi tih mladih dizajnera budu uvršetni kao proizvod poznatih firmi“, ukazao je Jedrejčić.

Na Sajmu će biti i dodeljena međunarodna nagrada za dizajn „Zlatni ključ“, a o pobedniku će odlučiti članovi žirija iz Italije, BiH, Hrvatske i Srbije.

Na 56. Međunarodnom sajmu nameštaja predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda.

U „delokrug“ te manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

Prošlogodišnji Međunarodni sajam nameštaja posetilo je oko 85.000 ljudi, koji su videli proizvode 450 izlagača iz 45 zemlja sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar