Meterolozi otkrivaju: Evo kada će nas „sneg iznenaditi“

Do kraja ove nedelje očekuje nas suvo i toplo vreme do 24 stepena, a pahulje nisu na vidiku čak ni na planinama, otkrivaju meteorolozi.

Iako je pre nekoliko dana u Srbiji pao prvi sneg i zavejao većinu planina, u Beogradu i drugim gradovima po ravnicama ulice se neće zabeleti sve do kraja novembra, kažu meteorolozi.

Na planinama jugozapadne Srbije , ali i višim delovima opština Nova Varoš, Priboj i Prijepolje pre nekoliko dana palo je do 30 centimetara snega, koji se doduše brzo otopio. Meteorolozi kažu da nas u narednim danima očekuje toplo vreme.

– Zasad sneg nije ni na vidiku, a narednih dana neće padati čak ni na planinama. Od srede do kraja nedelje nas očekuje stabilno, suvo i sunčano vreme, s blagim porastom temperature, koja će se kretati od 18 do 24 stepena. Za vikend manji pad temperature, ali uglavnom će nas malo hladnije noći podsećati na to da je došla jesen – kaže meteorolog Đorđe Đurić iz Veder to ambrela i dodaje da nas danas očekuje promenljivo oblačno i ponegde kišovito vreme. On napominje da je skoro sigurno da do kraja oktobra neće padati sneg.

– Neki prosek dugi niz godina bio je da oko 22. novembra u Beogradu pada sneg. To naravno može biti i mnogo ranije, ali i kasnije. Zime u poslednje vreme u proseku jesu toplije, ove godine smo u januaru imali ledeni talas, a pre toga 2012, dok smo snežnu mećavu u Vojvodini imali 2014. Ti ledeni talasi se u proseku događaju na svakih pet godina, pa ova godina ne bi trebalo da bude takva – objašnjava Đurić.

Prema prognozi RHMZ, jesen u Srbiji će po svoj prilici biti topla, s velikim brojem gotovo letnjih dana, dok će srednja maksimalna temperatura biti do 20 stepeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

snegvremenska prognoza
Komentari (0)
Dodaj komentar