Ministarka: Odluku o realizaciji projekta Jadar doneće gradjani pošto sve studije bude gotove

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je projekat „Jadar“ velika razvojna šansa Srbije ali i dodala da će odluku o realizaciji tog projekta doneti gradjani „pošto budu gotove sve studije a javnost upoznata sa svim činjenicama“.

Ona je za današnju Politiku kazala da „ne postoji ugovor ni sa jednom kompanijom“ o eksploataciji litijuma u dolini Jadra.

„To je neistina koju širi deo opozicionih političara, kao i razni aktivisti koji preko ove teme traže prostor da udju u politiku. Ništa u energetici i rudarstvu više ne može da se radi, a da nije u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Zelena agenda je naša agenda rasta, koja donosi investicije, nova radna mesta, tehnološku modernizaciju“, navela je ministarka, a preneo njen kabinet.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Da li Ona sama veruje o ovo sto prica? Ako nije doneta Odluka zbog cega se ista tako zdusno (zasto tek sada) bori i objasnjava o „razvojnoj“ sansi Srbije u vezi ovoga. Do sada su radili sve ispod zita. Zasto ako je (po njoj i njenim) to sve tako super Ona to naziva uplitanjem u politiku? Nije Valjda POLITIKA samo njeno pravo i njenih? Im a valda i drugih koji o istoj stvari mogu i trebaju nesto da kazu a ne samo da aminuju njene nebuloze (grdelica,zeleznice,taksisti itd)).