Mladić oteo GSP autobus: Vozio od Autokomande do Vidikovca

Jedan mladić, prema nezvaničnim informacijama maloletnik, u ponedeljak u popodnevnim satima, tokom taksi blokade, ukrao je autobus na liniji 59, koji drži Konzorcijum privatnih prevoznika, i njime se vozio od Autokomande do Vidikovca.

Kako se nezvanično saznaje, vozači su brzo primetili da autobusa nema, pozvali su policiju i kradljivac je uhvaćen. O tom propustu vozača na liniji 59 niko nije želeo da priča, sem da potvrdi da se zaista dogodio. Prema nekim informacijama, reč je o dečku koji je poznat šoferima, odnosno koji „voli da se druži i priča sa vozačima javnog prevoza“.

„Nedaleko od stadiona Crvene zvezde video sam parkiran autobus 59. Malo sam se iznenadio što je parkiran, ali opet i nije bilo previše čudno, jer su sve linije bile poremećene zbog protesta. Međutim, čudno mi je bilo kada sam isti taj autobus, za koji znam ko mu je šofer, video kako me obilazi kod ’Dragiše Mišovića‘. Za njegovim volanom nije bio kolega, nego taj mladić“, naveo je za „Politiku“ vozač autobusa koji je želeo da ostane anoniman.
Ubrzo posle toga alarmirane su druge kolege. Tada je, kako saznajemo, pozvana policija, a momak je uhvaćen na Vidikovcu.

Ne zna se tačno koliko osoba je u trenutku krađe autobusa bilo u njemu, jer su kružile različite informacije, od toga da je bila samo jedna starija žena do toga da je bilo nekoliko vršnjaka maloletnog kradljivca.

Sve je, na sreću, završeno bez ozbiljnijih posledica, pogotovo ako je tačna informacija da je za volanom bio mladić bez vozačke dozvole!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

autobusGSPmladicoteo
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Ja se ne cudim sto je autobus ukraden.Cudim se,da toga nema vise.Redovno se vozim gradskim autobisima od zelenog venca.Normalna je pojava,da vozac ostavi motor ukljucen,a on ode po dorucak,ili u javni toalet.Niko nema nista protiv toga,ali kako SME da ostavi upaljen motor.Pa bilo koja budala pijana,moze da sedne za volan i da unesreci gomilu putnika.Sta je sa kontrolama ? Na pocetnim i krajnjim stanicama,ranije su bili kontrolori sa crvenim kapama.Sada toga nema,pa vozaci (pojedini) ponasaju se kao kabadahije.

  • Anonimni

    To ce biti sve cesce, gradjani nisu duzni da trpe da ih razulareni taksisti maltretiraju, a drzava se pravi blesava.

  • bambi

    Kaze, vozaci su brzo primetili da autobusa nema? To bi bilo isto kao kada bih ja rekao, brzo sam primetio da mi se zena preudala? Savet svim vozacima autobusa. Kada izadjete iz autobusa, proverite situaciju sa putnicima nakos sto povucete parkirnu kocnicu, iskljucite autobus, parkirate propisno autobus, uzmete kljuceve i stavite u dzep ili odnesete u kancelariju. Osim toga, sada cu redom mobilnim da slikam sve vozace autobusa koji dok voze pricaju mobilnim telefonom. To je postalo gotovo pravilo a ne izuzetak. Ja kada bih prevozio stoku, ne bih pricao telefonom. Za svaki kardinalni prkrsaj, vozaci autobusa moraju dobiti trajnu zabranu prevoza putnika u saobracaju. Zakon mora biti jasan i glasan i mora se strikno primenjivati. Nebrojan broj puta sam video da vozaci autobusa, jednom rukom pricaju mobilnim u drugoj drze sendvic a kolenom vrte volan.