MUP: U Kraljevu uhapšena sudija i još četvoro ljudi zbog primanja i davanja mita

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su pet osoba zbog primanja ili davanja mita.

Kako je saopšteno, uhapšeni su M. B. (58) odgovorno lice Prekršajnog suda u Kraljevu, zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, V. L. (53) zbog sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela, B. T. (69) i B. K. (30) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, kao i V. P. (41) zbog sumnje da je pomogao u izvršenju krivičnog dela davanje mita.

Osumnjičena M. B. se tereti da je od avgusta 2020. do februara 2021. godine u postupcima koji se vode pred Prekršajnim sudom u Kraljevu, prolongirala do zastarelosti prekršajne postupke protiv okrivljenog, sina osumnjičenog B.T. kao i postupke protiv B.K.

M. B. se tereti i da je opstruisala prekršajne postupke i donosila presude kojima se okrivljeni oslobadjaju prekršajne odgovornosti ili je donosila rešenja o obustavi prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv sina osumnjičenog B.T. kao i B. K.

Kako se sumnja, M.B. je posredno, od V.L. i V.P. u navedenom periodu primila mito u iznosu od 1.100 evra.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati, navedeno je u saopštenju MUP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar