Mustafa: Tražićemo nadoknadu ratne štete od Srbije

Kosovski premijer Isa Mustafa najavio je da će jedno od pitanja u nastavku dijaloga Beograda i Prištine biti o nestalim osobama, ali i o nadoknadi ratne odštete, te da će tražiti otvaranje arhive bivše JNA, prenela je RTK.

Takođe, najavio je da će teme dijaloga biti o penzijskom fondu za građane Kosova i o povraćaju njihovih ušteđevina iz srpskih banaka.

Kako je naveo, Priština će od EU tražiti da „Srbija pruži tačne informacije o kretanjima osoba koje se i dalje vode kao nestale i o lokacijama masovnih grobnica u Srbiji“.

„Tražioćemo otvaranje arhive bivše jugoslovenske armije“, rekao je Mustafa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Isa MustafaKosovo
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • proka

    Mustafa dođi malo do Beograda………

  • Tripković

    sve je ovo u sklopu,Izetbegović/tužba navodna,Hrvati/za dom spremni,Hrvati sa Šiptarima sa KiM žalba NATO sad smo i svedoci u Makedoniji gde su navukli Makedonce da prihvate da tuže SRB radi genocida 1914-1956…znači svedoci smo da sve novonastale države eks-JU imaju ANTI SRBSKU retoriku i da sve imaju za cilj GENOCID SRBA protiv njih?Moje pitanje svima: „Da li je u delu da se SRB proglasi GENOCIDNOM i da se ista NAPADNE-RASPARČA uništi od NATO Država jer ne samo da nas je taj NATO Bombardovao već su oni ti koji stoje iza svega toga a sve te druge države su NATO članice ili sluge svejedno? I koja je ta politika koju A.V. vodi mi smo za mir za EU neutralnost? Da li ta politika ima za cilj slabljenje SRB i njeno navlačenje na samo uništenje?

  • Balkan

    Ja stalno pitam ali nema odgovra da li rezolucija 1244 vazi ili ne vazi. Ako vazi onda je ova prica o ratnoj odsteti glupost jer kako moze da bude odsteta na svojoj teritoriji. Ako ne vazi hm, da li to znaci da su UN priznale Kosovo. Ja mislim da smo mi odavno trebali da podnesemo tuzbu i trazimo odstetu od Amerike za unisavanje Kosova i Metohije, srpske teritorije. Ziveli

  • pedja950

    Joj Rankovicu, gde si sada:)