Naslovna strana za četvrtak, 23. februar 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o sastanku državnog vrha Srbije i RS povodom odluke Sarajeva da traži reviziju presude Medjunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, kao i o odluci medjunarodnog sudskog veća u Kosovskoj Mitrovici da lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića prebaci iz zatvora u kućni pritvor.

ALO  –  „Vučić dobija u prvom krugu“, o prognozama kladionica za predsedničke izbore Srbije.

BLIC  –  U tekstu „Dačić u panici: Da li će SPS na lokalu podržati Vučića“ list navodi da je neizvesno da li će svi lokalni odbori socijalista podržati predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića. Pod naslovom „Trampov šamar Srbima“ list piše o sastanku predsednika SAD Donalda Trampa i predsednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Uvek kad su drugi krivi, traže da se Srbi smire“, politički lideri Srbije i Republike Srpske razgovarali o krizi u BiH posle odluke Sarajeva da pokrene reviziju presude Medjunarodnog suda pravde po tužbi za genocid protiv Srbije.

DANAS  –  „Srbija nije ugrožena radioaktivnim oblakom“, o pojačanom zračenju nad severom Evrope. Pod naslovom „Nikolića ne kači Vučićevo smanjenje penzija“ list piše o privilegijama koje će Tomislav Nikolić moći da koristi i po prestanku predsedničkog mandata. „Podaci o gradjanima ‘cure’ iz policije i ministarstava“, kaže poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

INFORMER  –  Intervju s liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom list donosi pod naslovom: „Istina je, Janković je špijun“.

KURIR  – U „Janković i Lončar zajedno pucali u streljani BIA“ list navodi da su budući predsednički kandidat Saša Janković i ministar zdravlja i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Zlatibor Lončar dugogodišnji prijatelji, koji su zajedno pucali u streljani BIA. Pod naslovom „Vučić: Niko nas neće ponižavati“ list piše da su čelnici Srbije i Republike Srpske složni povodom tužbe BiH protiv Srbije za genocid.

POLITIKA  – „Nema plana B, budućnost Srbije je u EU“, kaže generalni direktor za proširenje Evropske komisije Kristijan Danijelson uoči posete Srbiji. „Oliver Ivanović ponovo u kućnom pritvoru“, Medjunarodno sudsko veće Osnovog suda u Kosovskoj Mitrovici odredilo dvomesečni kućni pritvor lideru GI SDP. „Selidbu obavezno prijaviti i vojsci“, muškarci pod vojnom obavezom moraju da prijave promenu prebivališta i vojnim organima.

SRPSKI TELEGRAF – U „Karić: Ukinuću padeže kad dodjem na vlast“ list navodi da je lider Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić rekao da će ukinuti padeže kada dodje na vlast. „Tramp: Neću da teram Srbe iz Amerike“, o naredbi predsednika SAD o deportovanju 11 miliona stranaca bez papira.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar