Naslovna strana za četvrtak, 27. april 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama pišu o radu mešovite komisije koja treba da rasvetli ulogu kardinala Alojzija Stepinca tokom i posle Drugog svetskog rata, navodnim malverzacijama na lokalnim izborima u pet opština u Srbiji i o nastavku „Protesta protiv diktature“.

ALO  –  List piše da bi se bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas kandidovao na predstojećim izborima za gradonačelnika, ali da mu rejting ne ide na ruku – „Djilas opet za gradonačelnika“.

BLIC  –  „Haradinaj obećao rat“, o pretnjama bivšeg komandanta OVK-a Ramuša Haradinaja uoči odluke suda u Francuskoj o njegovom izručenju Srbiji. Pod naslovom „Holivudske zvezde u filmu o Jasenovcu“ list piše da su premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pokrenuli ideju o snimanju filma koji bi se bavio stradanjem Srba u Jasenovcu.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Srpske službe na nogama zbog turskih agenata“, list piše da su zbog navodnog delovanja turskih obaveštajaca u Raški i u Preševskoj dolini, domaće bezbednosne službe podigle aktivnosti na najviši nivo. „Pismo ruši dijalog SPC i katolika“, o preprekama u razgovorima komisija Srpske pravoslavne crkve i Hrvatske biskupske konferencije o delovanju zagrebačkog nadbiskupa u vreme NDH Alojzija Stepinca.

DANAS  –  O nastavku „Protesta protiv diktature“ pod naslovom „Simbolična blokada RTS za objektivniji javni servis“. „Naprednjaci za glas plaćali po 20 evra“, bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković tvrdi da je SNS na lokalnim izborima u tom gradu podmićivala birače. „Srbiju će zahvatiti epidemija malih boginja“, kaže epidemiolog Predrag Kon povodom nespremnosti sve većeg broja roditelja da vakcinišu svoju decu.

INFORMER  –  List piše da je najbogatiji Albanac Bedžet Pacoli dao novac kojim će ekstremisti kupovati zemlju, nekretnine i firme na jugu Srbije, u Vranju, Leskovcu i Nišu – „Pacoli kupuje jug Srbije sa 250.000.000 evra“.

KURIR  –  Uoči odluke koju danas treba da saopšti sud u Kolmaru o tome da li će izručiti Beogradu bivšeg vodju OVK Ramuša Haradinaja list piše „Albanci hapse Srbe ako Haradinaja izruče Beogradu“.

POLITIKA  –  „Vatikan krije dokumente o Stepincu“, kaže za list patrijarh SPC Irinej u vezi rada mešovite komisije koja se bavi delovanjem Alojzija Stepinca tokom Drugog svetskog rata. „Bez predstavnika Srbije na paradi 9. maja u Moskvi“, list saznaje da na ovogodišnjoj vojnoj paradi u glavnom gradu Rusije neće biti stranih lidera jer se ne radi o „okrugloj godišnjici“.

SRPSKI TELEGRAF  –  List objavljuje da će terorizam u Skoplju biti plan za pokretanje akcije „Plan OVK za napad na Srbiju i Makedoniju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar