Naslovna strana za petak, 7. april

Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama pišu o različitim temama, o protestima širom Srbije, dešavanjima oko izručenja nekadašnjeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja Srbiji, o situaciji sa koncernom Agrokorom i mogućim dužim čekajima na graničnim prelazima.

ALO  –  Intervju sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom, sumiranje rezultata predsedničkih izbora „Jadranku bi’ na čelo SRS, a ja da kuvam i peglam“. Najava košarkaškog okršaja Zvezde i Darušafake – „Zvezda večeras protiv Turaka i sudija“.

BLIC  –  List saznaje da SBPOK proverava papire, donacije i uplate u fondaciji supruge aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića „Policija upala u fondaciju Dragice Nikolić“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Tužilac tražio da izruče Haradinaja“, list piše o završnoj reči na sudjenju nekadašnjem komandantu Oslobodilačke vojske Kosova Ramušu Haradinaju, čije izručenje Srbija traži od Francuske. „Nikad više spomenici Aćifu i OVK“, tekst o donošenju zakona o ratnim memorijalima. „Otvorite gepek, spremite živce“, o najavi da bi zadržavanja na granici sa Madjarskom mogla da budu duža zbog nove uredbe o kontroli putnika.

DANAS  –  „Organizatori: Policija prati i snima svaki naš korak“, neformalni organizatori „Protesta protiv diktature“ rekli su za taj list da su pozvali učesnike da ne nose politička obeležja kako se protest ne bi kompromitovao. Povodom najave predsednika Kosova Hašima Tačija da će Kosovo tužiti Srbiju za genocid list piše: „Priština će tražiti pet milijardi dolara od Beograda“.

INFORMER  –  O protestima širom Srbije „Janković traži krv- Pajtić diktira zahteve, Čeda sprema batinaše“. O medjunarodnim odnosima i sukobima u Siriji „Preti rat sa Rusijom – Tramp ruši Asada“.

KURIR  –  Postizborni intervju lidera radikala Vojislava Šešelja: „Moji mi rade o glavi- saradnici bi rado ščepali moju ostavku“. O protestima u Beogradu i više gradova u Srbiji „Studenti 4. dan na ulici“. List prenosi i saznanje da je u igri za naslednika Aleksandra Vučića na premijerskoj funkciji profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Djuričin – „Novo ime u igri“.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Alvarez i policija češljaju ‘Agrokor'“, list piše o dešavanjima sa hrvatskom kompanijom koja je upala u probleme, a koja posluje u čitavom regionu. „Jedemo najviše hleba u Evropi“, list piše da je sproveo istraživanje i da potrošačka korpa sa osnovnim namirnicama u Srbiji košta 4.437 dinara, a u Sloveniji 6.512 dinara, ali i da Slovenci sa prosečnom zaradom od 1.020 evra mogu da kupe 19,3 ovakve korpe, a ovdašnji potrošači upola manje.

SRPSKI TELEGRAF  –  List prenosi da je Aleksandar Vučić prihvatio zahtev demonstranata, na glasanje ponovo u julu – „Vučić: Idemo na vanredne izbore“. Pod naslovom „NATO Putinu zabranio isporuku migova u Srbiju“, o blokadi za avione koji bi trebalo da stignu u Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar