Naslovna strana za ponedeljak, 23. april 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak, 23. april, najviše pišu o novim tenzijama u srpsko-hrvatskim odnosima posle zabrane ministru odbrane Aleksandru Vulinu da do daljeg udje u Hrvatsku.

ALO  –  „Ustaše orgijaju u Hrvatskoj“ – o incidentu u Jasenovcu, dvojica razvila zastavu HOS-a na kojoj je ustaški pozdrav „Za dom spremni“. List piše da su socijalisti zaratili zbog Kosova: „Dačićev predlog za podelu je neozbiljan“.

BLIC  –  „Ministar Vulin nepoželjan u Hrvatskoj“, o odluci hrvatskih vlasti da zabrane Vulinu da udje u tu zemlju. „Misteriozno trovanje u Rafineriji Pančevo“ – o incidentu posle kojeg je 13 radnika tražilo lekarsku pomoć.

VEČERNJE NOVOSTI  –  O odluci Hrvatske da ministra odbrane Srbije proglasi za nepoželjnog: „Veličaju ustaše a smeta im Vulin“. O posmrtnim ostacima koji su nadjeni u blizini Djakovice list piše pod naslovom „Grobnica kod Djakovice krije tela 20 Srba“.

DANAS  –  „Vulinove posete šalju poruku rata“, kaže za list hrvatski analitičar Davor Djenero. Povodom prebacivanja aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu u državno vlasništvo „Priča o milionima za investicije su spinovanje“.

INFORMER  –  List piše da je Vojska Srbije sve jača u tekstu u kojem piše da Lukašenko poklanja još četiri aviona mig 29. U Srbiji će se otvoriti još trgovina, Informer piše pod naslovom: „‘Lidl’ kreće od jeseni, a za njim stižu i ‘Špar’ i ‘Bila'“.

KURIR  –  Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentariše zabranu da udje u Hrvatsku u tekstu „Hrvati mi nisu dali da sredim ustaše“. „Vozač Bentlija ubijen slučajno“ – o ubistvu Luke Radulovića.

POLITIKA  –  „Obeležen Dan sećanja na žrtve holokausta“ – o komemorativnim skupovima u Srbiji i Hrvatskoj. Pod naslovom „London ne odustaje od podele BiH i Makedeonije“ list prenosi intervju sa stručnjakom za medjunarodne odnose iz Sarajeva Zlatkom Hadžidedićem

SRPSKI TELEGRAF  –  „Bivši šef CIA hoće da kupi PINK“ – direktoru Pinka Željku Mitroviću ponudili 500 miliiona evra za kupovinu te televizije. „Lukašenko nam poklanja još četiri ‘miga 29′“ – o naoružavanju Vojske Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar