Naslovna strana za ponedeljak, 30. januar 2017. godinu

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od ponedeljka najavljuju posetu premijera Grčke Aleksisa Ciprasa Srbiji, a prenose i izjavu novog ministra odbrane SAD Džejmsa Matisa da pre smanjenja trupa SAD na Kosovu, kosovske snage treba da prerastu u vojsku.

ALO – „Tramp pravi Tačiju vojsku da bi zaradio milijardu dolara“, piše list.

BLIC – Uz fotografiju pod naslovom „Oni su zverski tukli žandarma i njegovu ženu“, list piše o osumnjičenima za napad u Novom Sadu. „Trampov ministar: Kosovo mora da dobije vojsku“, o izjavi ministra odbrane SAD Džejmsa Matisa. „U Srbiji se urušavaju institucije“, rekao je bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ovo vreme zahteva jače veze Srba i Grka“, rekao je premijer Grčke Aleksis Cipras. „Podržaćemo Vučića, Toma nije dovoljno jak za pobedu“, lideri Socijalističke partije Srbije i jedinstvene Srbije, Ivica Dačić i Dragan Marković o predsedničkim izborima. „Celovita Srbija bez upitnika“, predsednik Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope Pedro Agramunt izjavio je da podržava teritorijalnu celovitost Srbije.

DANAS – „Nastavak protesta zbog preskupog smrzavanja“, širom Srbije gradjani nezadovoljni kvalitetom grejanja i visinom računima. „Opozicija očekuje smenu Zlatibora Lončara“, kažu poslanici Skupštine Srbije povodom fotografija ministra zdravlja s pripadnicima „Zemunskog klana“. „Tatjana Babić vodila Agenciju, a izabrana nezakonito“, Upravni sud vratio na ponovno odlučivanje odluku o izboru bivše direktorke Agencije za borbu protiv korupcije.

INFORMER – „Trampe Kosovo je Srbija, veži ‘besnog psa’ Matisa!“ piše list povodom izjave američkog ministra o formiranju vojske Kosova. „Lukašenko: daću Srbiji i ‘migove’ i ‘buk’ i S-300“, list piše o dogovoru premijera Srbije i predsednika Belorusije.

KURIR – „Vučić ugušio pobunu u SPS“, list piše da je šef Srpske napredne stranke utišao one socijaliste koje su protiv koalicije. „Jorgovanka baca milione na crveni otirač“, list piše o tenderima Narodne banke Srbije za čokolade, tepihe, nameštaj.

POLITIKA – „Srbija ima ključnu ulogu u širem regionu Balkana“, rekao je premijer Grčke u intervjuu za „Politiku“. Pod naslovom „Duboke fijoke političara“, o aferama političara i kako se one iznose u javnost.

SRPSKI TELEGRAF – „Dačić: Vuk je lopov“, predsednik Socijalističek partije Srbije optužio je Vuka Jeremića da mu krade poslanike. „Tramp i Putin otpisali Evropsku uniju“, list piše o telefonskom razgovoru predsednika SAD i Rusije koji nisu pomenuli EU, što pojedini analitičari tumače kao njihovu nezainteresovanost za EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar