Naslovna strana za ponedeljak, 30.oktobar 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o sastanku predsednika Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, o početku prve sednice Radne grupe za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, kao i o nevremenu koje je zahvatilo Srbiju.

ALO – „Paprene kazne za prljave tablice“- tekst o izmenama Zakona o saobraćaju.

BLIC – „Bivši ministar kupio vilu od Karića, sad je prodaje za tri miliona evra“, list piše o tome da je bivši ministar rudarstva i energetike Goran Novaković „postao vlasnik nacionalizovanog zemljišta na elitnoj lokaciji na beogradskom Dedinju za šest miliona evra“. List piše o nevremenu koje je u nedelju zahvatilo Srbiju u tekstu „Oluja nad Srbijom“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Kosovski čvor ide pred sud nacije“ list piše o tome da u ponedeljak počinje prva sednica Radne grupe za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji. „Pred Hojtom sam branio nezavisnost“, list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle sastanka s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. „Broje se potpisi za doživotnu robiju“, o brojanju potpisa za izmenu kaznene politike, odnosno uvodjenje doživotne kazne za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica, koju je inicirala Fondacija „Tijana Jurić.

DANAS – U tekstu „Tramp traži rešenje ubistva braće Bitići“ sagovornici lista o slučajevima koji opterećuju odnose sa SAD. „Kesić: Pokušavaju da nam skrešu krila“, list piše da je emisija „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ na TV O2 sve kraća. List piše o tome da su „Sudije i tužioci napustili konsultacije o izmenama Ustava“ jer su nezadovoljni odsustvom dijaloga.

INFORMER – „‘Vojska Kosova’ za ZSO“ list piše da je zvaničnik Stejt dipartmenta Brajan Hojt Ji poručio da će Zajednica srpskih opština biti formirana kada Srbi budu glasali za osnivanje kosovske armije.

KURIR – „Mali daje popust od 15 odsto na sahrane“ list piše o popustima koji se odobravaju penzionerima na osnovu senior kartice. „Laž je da je na Kosovu sve naše“ o izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića o južnoj srpskoj pokrajini.

POLITIKA – „Republika Srpska nije ničije vlasništvo“, u intervjuu za list govori ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak. Pod naslovom „Milion ljudi na maršu u Barseloni branili jedinstvo Španije“, o mirnom maršu gradjana Katalonije za jedinstvo Španije. List saznaje da će se za nekoliko nedelja modernizovati avion „orao“ namenjen za dejstva po ciljevima na zemlji.

SRPSKI TELEGRAF – „Najveće tajne Novaka Djokovića“ – list objavljuje do sada neobjavljene detalje iz njegovog života.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar