Naslovna strana za sredu, 13. decembar 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama od srede najveću pažnju posvećuju poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu i njegovom susretu s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, kao i sa ostalim evropskim liderima na samitu Jedna planeta, a pišu i o nastavku sudjenja biznismenu Miroslavu Miškoviću, sudbini migranata i dojavama o lažnim bombama.

ALO  –  „Milo šokirao – ‘U Crnoj Gori nikada nijesu živeli Srbi'“, list piše o izjavi lidera crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Djukanovića. „Gatara nagovorila Djilasa da se kandiduje“, list piše o tome da će se bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas kandidovati za predstojeće beogradske izbore.

BLIC  –  „Podmetnuli lažnu bombu da spuste cenu aerodroma“, o mogućnosti da iza incidenat na beogradskom aerodromu stoje potencijalni koncesionari. „Mišković zove za svedoke Dodika i Djukanovića“, o nastavku sudjenja vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću. „Hrvati i Madjari vraćaju migrante kroz njive u Srbiji“, o sudbini migranata.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Da priznamo KiM, za EU bi bili šampioni“, o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu i njegovom sarkastičnom govoru o putu Srbije ka EU. „‘Invazija’ Makedonaca i Bugara na jug“ o stranim gostima koji su okupirali hotele za doček 2018. godine na jugu Srbije.

DANAS  –  „Ako Srbi uzmu sever, seku veze sa Kosovom“, o odgovornosti Srbije i Kosova iz ugla novinara iz Albanije Mustafe Nanoa. „Italijanski profesor izašao iz komisije za doktorat Malog“, o odluci Roberta Veraldina da se povuče iz komisije, o čemu je upoznao Nacionalni savet za visoko obrazovanje. „Pri otkupu knjige prednost će imati one štampane na ćirlici“, o najavama ministra kulture Vladana Vukosavljevića.

INFORMER  –  „Rusija hoće bazu u Srbiji“, ruski analitičar Viktor Litovkin govori o tome da je „Srbiji neophodna vojna baza i da je Moskva spremna da je izgradi“. Lisi piše i o predstojećim beogradskim izborima pod naslovom „Pakt – Mišković, Djilas i Šapić otimaju vlast u Beogradu“.

KURIR  –  List piše o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Pariz po naslovom „Francuska se vraća u Srbiju na velika vrata“. Za list o poseti Francuskoj govori u intervjuu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

POLITIKA  –  „Mon ami Aleksandar“, o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovom susretu s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. „Kvalitet krvi dobrovoljnih davalaca pod znakom pitanja“, nakon što je jedna pacijentkinja iz Vojvodine prilikom trasfuzije zaražena virusom HIV-a. „Tajna gradnje na krovu Srbije“, o gradnji na Kopaoniku. „Nemcima Rusi draži od Amerikanaca“, o anketi u Nemačkoj koja govori da gradjani te zemlje smatraju da je Rusija pouzdaniji partner od SAD.

SRPSKI TELEGRAF  –  List piše o novom planu Rusije i Kine pod naslovom „Djiping i Putin: Oteraćemo Amere sa Balkana“. List piše i da Evropska unija „Tera svoju članicu Hrvatsku da se odrekne Tudjmana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar