Naslovna strana za sredu, 27. jun 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 27. jun pišu o dijalogu Beogradu i Prištine u Briselu, pomeranju roka za legalizaciju „divljih objekata“, primedbama Venecijanske komisije na amandmane na Ustav Srbije u oblasti pravosudja i najavljuju utakmicu reprezentacija Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

ALO – „Američki narko diler platio kaznu Šiptarima“, o tome da Albanac iz Njujorka Riland Reka, pomaže igrače Švajcarske kažnjene za prvokaciju dvoglavim orlom. „Miša Banana na slobodi“, o tome da u Južnoj Africi nije uhapšen Rodoljub Radulović zvani Miša Banana osumnjičen za šverc kokaina iz Latinske Amerike.

BLIC – „Kako će i kada narod moći da odluči o Kosovu“, povodom inteziviranja pregovora u Briselu. „Mora u penziju, a prima milion mesečno“, o direktoru kontrole letanja Radojici Rovčaninu. „Orlovi, pobedite danas za istoriju“, o predstojećem meču reprezetacija Srbije i Brazila u Moskvi.

VEČERNJE NOVOSTI – „Novi rok za legalizaciju 1. oktobar“, o olakšicama za vlasnike nelegalnih objekata iako je prethodno trebalo da se taj proces završi do 15. juna. „Našli rimsku palatu?“ u Sirmijumu, kod Sremske Mitrovice. „Kada imaš srce, onda ni Brazil nije bauk“, o presudnoj utakmici srpskih fudbalera.

DANAS – „Vučić plaši gradjane ‘olujom’ sa severa Kosova“, ocenjuju za list analitičari iz Prištine i Beograda. „Tramp je prvi otvoreno rasistički predsednik SAD“, naslov je intervjua sa američkim politikologom Frensisom Fukujamom. „Država se ni na šta nije obavezala prema Nišu“, o tome da je tamopnji aerodrom ustupljen Republici bez ijednog dokumenta koji garantuje ulaganja.

INFORMER – „NATO Vuk krije keš terorista“, list piše o sumnjivom finansiranju lidera Narodne stranke Vuka Jeremića iz katarske ambasade u Nemačkoj. „Tinejdžeri prave drogu po receptu sa interneta“, o tome da mladi mešaju sumnjive i opasne supstance i sami prave narkotike.

KURIR – „Decu nam ubijaju otrovnim ekstazijem“, o smrti troje tinejdžera zbog upotrebe narkotika. Pod naslovom „Bakir i Ugljanin prave kalifat na Balkanu“, list piše o navodnom naoružavanju Bošnjaka.

POLITIKA – „Ustavni amandmani po evropskim standardima“, povodom mišljenja Venecijanske komisije o nacrtu amandmana na Ustav Srbije. „Ruski ambasador nepoželjan u Srebrenici“, o tome da je zabranjena poseta ambasadoru Petru Ivancovu zbog izjava kojima negira genocid. „Pariz, London i Berlin biće okosnica novih evropskih vojnih snaga“, o tome da francuski predsednik Emanuel Makron uvodi Veliku Britaniju i Nemačku u Evropsku inicijativu za intervnecije.

SRPSKI TELEGRAF – „Ustaše udarile na srpske fudbalere“, o tome da su bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić i bivši haški optuženik Ante Gotovina rukama pokazali dvoglavog orla, poput kažnjenih fubalskih reprezentativaca Švajcarske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar