Naslovna strana za subotu, 20. maj 2017. godine

Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama izdanja za subotu, 20. maj, najviše pišu o formiranju Kancelarije za saradnju Srbije sa Rusijom i Kinom na čijem čelu će biti aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić po isteku mandata, ali i o novom premijeru, eventualnim prevremenim parlamentarnim izborima i protestu Zlatiboraca ispred Vlade Srbije.

ALO – „Srbijom vršlja 10.000 vehabija“, profesor Fakulteta za bezbednost Darko Trifunović za list tvrdi da samo u Beogradu ima oko 800 vehabija. „Biće kako Vučić kaže“, list piše da je vlast spremna za vanredne izbore u avgustu. „Deca kasno progovaraju zbog igranja mobilnim telefonima“, o izazovima digitalnog doba.

BLIC – „Nikolić opet dobio državni posao“, list piše da je formirana Kancelarija za saradnju s Kinom i Rusijom, na čijem će čelu biti Tomislav Nikolić po isteku predsedničkog mandata.

VEČERNJE NOVOSTI – „Opet mi ubiše brata, oca i stričeve“, list piše o navodima da je Specijalni sud na Kosovu prekinuo istragu masakra žetelaca u Starom Grackom. Pod naslovom „Očekujem da me Tramp skine sa ‘crne liste'“, intervju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

DANAS – „Ne postoji dogovor Vučić predsednik, Dačić premijer“, tvrdi potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić. „Tužiteljka u slučaju Savamala ‘veoma uspešna'“, list je objavio biografiju tužiteljke u postupku rušenja u Savamali koje godinu dana nije rešeno. „Užičko kolo ispred Vlade“, o protestu Zlatiboraca zbog neizdavanja dozvole za kabinsku žičaru – „gondolu“.

INFORMER – „Skot nas napao jer smo podržali Trampa“, reakcije lista na izjavu ambasadora SAD koji je rekao da su te dnevne novine „ološ“.

KURIR – „Narod bira Vučićevog naslednika“, list piše da je moguće da u avgustu budu odrani prevremeni parlamentarni izbori.

POLITIKA – „Nikolić spaja Beograd sa Moskvom i Pekingom“, o Kancelariji za saradnju sa Rusijom i Kinom. „KC Niš neće biti završen do kraja godine“, o kašnjenju radova u toj zdravstvenoj ustanovi. „Izbor ombudsmana pokrenut još u februaru, kandidata i dalje nema“, o tome da poslaničke grupe nisu dostavile svoje predloge za kandidate za funkciju zaštitnika gradjana.

SRPSKI TELEGRAF – „Mišković: Vučić će mi jesti iz šake kad kupim Agrokor“, list piše o tome da će biznismen Miroslav Mišković koji je u Srbiji osudjen za utaju poreza možda kupiti hrvatski „Agrokor“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar