Naslovna strana za subotu i nedelju, 15. april 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama prazničnih dvobroj izdanja za subotu i nedelju, 15. i 16. april, najviše pažnje posvećuju predstojećem Uskrsu i porukama tim povodom, kao i protestima u gradovima u Srbiji.

BLIC – „Svetinje na Kosovu čuvaju celo hrišćanstvo“ poručio je patrijarh SPC Irinej. List prenoi izjave potpredsednika Srpske napredne stranke i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića „Vučić da ostane na čelu SNS“ i bivšeg predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića „Opozicija da napusti Skupštinu“.

VEČERNJE NOVOSTI – Intervju sa atletičarkom Ivanom Španović list najavljuje naslovom „Kada ne skačem pecam na Dunavu“. Ikonopisac Nikolaj Muhin najavljuje „Mozaiku sa Vračara diviće se čitav Svet“. „Mnoge sam sprečio da lako lapaju pare“ kaže bivši ministar kulture Ivan Tasovac.  „Neka sa praznikom vaskrsne i Srbija“ poruka je patrijarha SPC Irineja.

DANAS – „Od utorka moguće blokade ulica, mostova…“ list piše da posle praznika sledi radikalizacija protesta „Protiv diktature“. Pod naslovom „Šarčević odustao od kazni“ list piše da Ministarstvo prosvete neće smanjiti plate prosvetarima koji su štrajkovali 31. marta i da im je data mogućnost da nadoknade časove. Povodom Uskrsa za list govore episkop šabački Lavrentije „Žao mi je mladih ljudi koji su primorani da odlaze u svet“ i nadbiskup Stanislav Hočevar „Mnogo se molimo za našu zemlju“. „Tužilaštvo da plati 800.000 dinara zbog Savamale“ o novčanim kaznama koje je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izrekao Višem javnom tužilaštvu.

POLITIKA – U intervjuu za list reditelj Stiven Frirs kaže „Bregzit je smešan niko ne zna šta donosi“. Na naslovnoj strani najavljen je i intervju sa mitropolitom zgrebačko-ljubljanskim Porfirijem „Za trajni mir politička volja nije dovoljna“. O značaju manstira Hilandar „Blagoslov Hilandara za kraljeve i predsednike“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar