Naslovna strana za utorak, 19. mart 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama od utorka, 19. marta pišu o tome da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić abolirao pojedine učesnike protesta „Jedan od pet miliona“ koji su uhapšeni, o tome ko bi mogao da se nametne kao vodja tog protesta, o upadu demonstranata u zgradu Radio-televizije Srbije, o reakciji vlasti, kao i o drugim temama.

ALO  –  „Oslobodite sve koji nisu bili nasilni“, o aboliciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića za uhapšene na beogradskim protestima za vikend. „Milo šalje rakete ‘Vojsci Kosova'“, list piše da Crna Gora prodaje oružje Kosovu. „Šarić šestu godinu čami u pritvoru“, o Darku Šariću optuženom za prodaju kokaina.

BLIC  –  „Kako je ekstremni desničar ‘preoteo’ gradjasnki protest“, o tome da je lider pokreta Dveri Boško Obradović u centru pažnje. „Možemo o RTS, ali onda da pričamo i o Djilasovim medijima“, list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. O Milutinu Jeličiću Jutki list piše pod naslovom „Brani zakazivanje skupštine: Jutkin plan da ostane na funkciji“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Uveče kod lekara, ali s novčanikom“, o tome da doktorima novi zakon vraća pravo na dopunski rad. „Boško uzima glavnu ulogu“, list piše da se upadom u RTS lider pokreta Dveri Boško Obradović nametnuo kao glavni organizator demonstracija. „Traže osam godina za Simonovića“, o optužnici protiv bivšeg predsednika Grocke.

DANAS  –  „Zakonom za huligane na političke neistomišljenike“, list prenosi reakcije advokata na kazne za demonstrante posle upada u zgradu Radio-televizije Srbije. „Tužilaštvo: Simonović podstrekivao paljenje“, o tome da je podignuta optužnica protiv predsednika opštine Grocka. „Milan Blagojević: Udarali me pesnicama i nogama“ i „Ivan Stanojević: Oni su nasrnuli na mene, vozač je skočio da me odbrani, polomljen mi je zub“, o dešavanjima u opštini Žitoradja izmedju jednog od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ i predsednika te opštine.

INFORMER  –  „Pustite sve osudjene osim ‘testeraša’ i onih koji su tukli i ubadali policajce“, o odluci predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pomiluje uhapšene na protestu „Jedan od pet miliona“. „Vuk na protestu nosio sat od 15.000 evra“, o predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću.

KURIR  –  „Pustite uhapšene demonstrante“, o pomilovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića za uhapšene na protestima u Beogradu proteklog vikenda. Funkcioner Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić o ćerki nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, Mariji kaže „Razumem tvoju frustraciju, ali bolje ti je da odeš na očev grob“.

POLITIKA  –  „Srbija se još nije oporavila od NATO agresije“, o govoru predsednika Srbije na Beogradskom strateškom dijalogu. Pod naslovima „Predsednik Srbije abolira prekršajno kažnjene demonstrante“ i „Tužilac može zatražiti ukidanje imuniteta Bošku Obradoviću“, list piše o postupcima protiv učesnika protesta Jedan od pet miliona. O predsedniku Opštine Grocka „Tužilaštvo zahteva osam godina zatvora za Dragoljuba Simonovića“. O CEFTI u tekstu „Cefta klinički mrtva“.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Osam godina zatvora za Simonovića“, o zahtevu Tužilašstva da bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović bude osudjen na osam godina zatvora zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar