Naslovne strane za 9. avgust 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od srede pišu o mogućim protestima gradjana nezadovoljnih vlašću u Srbiji, o najavljenoj Deklaraciji o opstanku nacije, o pitanju Kosova, kao i o drugim političkim, društvenim i ekonomskim temama.

ALO  –  Premijerka „Ana (Brnabić) se brčka dok se narod krčka“ list piše da je skoro cela Vlada Srbije na „letnjem raspustu“. „Ne greši samo onaj ko spava“, kaže u autorskom tekstu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BLIC  –  Nenad „Popović i (Vanja) Udovičić najimućniji ministri“, o novim imovinskim kartama koje su predali ministri u Vladi Srbije. „Tajni sastanak lidera opozicije“, o pregovorima opozicije oko beogradskih izbora. „Rešite najteži prijemi ispit u Srbiji“, list donosi test opšte informisanost koji su polagali budući studenti Filozofskog fakulteta.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Vučić uvodi spomenicu u čast heroja sa Košara“ list navodi da se priprema novo znamenje u čast heroja sa Košara. „Očuvati jezik i kulturu svih Srba u regionu“, o ciljevima Deklaracije o opstanku nacije. „Na granici se kvari 230 tona hrvatske robe“, o odgovoru Srbije na mere Hrvatske o povećanju taksi za uvoz vo povrća.

DANAS  –  „Protesti gradjana nisu na godišnjem odmoru“, list piše da je od septembra moguć novi talas protesta inicijativa i pokreta protiv vlasti u Srbiji. „Jeftino u Evropi nije isto što i u Srbiji“, o otvaranju robne kuće Ikea u četvrtak, 10. avgusta. Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić kaže „Pitanje RS otvara i pitanje Sandžaka“. Lider Samostalne liberalne stranke i poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović o formiranju kosovske vlade za list kaže „Podela Kosova je suluda ideja“.

INFORMER  –  „Ji sprema udar na Vučića“, list piše da je američki izaslanik za Balkan Brajan Hojt Ji od lidera opozicije tražio da na lokalne izbore idu na jednoj listi. „Baba Eskobar“, list piše o ženi u čijoj  kući pronadjeno 200 saksija marihuane.
 
KURIR  –  „Dijana štitila Mutavog od robije“ list nastavlja sa pisanjem o državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović. „Vuline, kako si kupio stan od 230.000 evra“, list istražuje „sumnjivu“ nekretninu ministra odbrane Aleksandra Vulina.

POLITIKA  –  „Besplatni udžbenici za 86.000 osnovaca“, list navodi da će besplatne knjige dobiti socijalno ugroženi školarci, ali i deca sa smetnjama u razvoju. List piše i „U Ikei švedski kvalitet, cene kao u regionu“. O drastičnom poskupljenju hrvatskih taksi na uvoznu prehrambenu robu „Hrvatska spremna da koriguje uvozne takse“. Na naslovnoj strani najavljen je i tekst „Galenika pred privatizaciju smanjuje broj zaposlenih“.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Joška Broz tukao ženu“, o prijavi sekretarice u Komunističkoj partiji koja je, prema pisanju lista, prijavila Broza da je tukao. „Mišković zapalio fabrku hartije“, list piše da je policija pokrenula istragu o tragediji na Adi Huji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar