Naslovne strane za četvrtak, 26. april 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 26. april najviše pišu o protestnim notama Pariza zbog povlačenja priznanja Kosova, o odnosima Srbije i Hrvatske, o protestu gradjana Niša zbog namere gradske vlasti da državi bez naknade ustupi aerodrom „Konstantin Veliki“ i o drugim društveno-političkim temama.

BLIC  –  „Stop za hrvatskog ministra odbrane“ list navodi da će Vlada Srbije doneti odluku o zabrani ulaska u Srbiju hrvatskom ministru odbrane Damiru Krstičeviću. „Irinej Bački želi da bude patrijarh iz senke“, list piše o predstojećem Saboru Srpske pravoslavne crkve.

DANAS  –  „Vučić je priznao da odluka zavisi od Nišlija“ o protestu gradjana Niša zbog namere gradske vlasti da državi bez naknade ustupi aerodrom „Konstantin Veliki“. „Čanak: Šešelj je u politici ono što su starlete u rijalitiju“ naslov je intervjua sa liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čanakom.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Pariz preti onima koji stanu uz nas“ o tome da će Francuska da uputi demarš zemljama koje povuku priznanje Kosova. „U Nišu otvorena šesta fabrika“ – o novom pogonu nemačke kompanije „Leoni“. „Ko prekorači brzinu od jedan kilometar na sat plaća 3.000“ o tome da stupa na snagu novi sistem kontrole na autoputevima.

POLITIKA  –  „Protestne note Pariza zbog povlačenja priznanja Kosova“ naslov je pod kojim list piše da će Francuska uputiti protest svakoj državi koja ubuduće bude povukla priznanje kosovske nezavisnosti. „Tusk: Srbi sami odlučuju o svojoj sudbini“ o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska.

KURIR  –  Pod naslovom „Ubijen Arkanov ubica“ o detaljima ubistva Milana Djuričića, koji je osudjen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, a za koga se sumnja da je ubijen u Johanezburgu, pa je zahtev za potvdu identitetu uputila i srpska policija. „Haos u najavi: Šešelja hapse u Hrtkovcima“ – o tome da bi lider SRS mogao da završi iza rešetaka, ukoliko odluči da uprkos zabrani održi skup u Hrtkovcima, 6. maja.

INFORMER   –  Donosi priču o Jovanu Mirkoviću, tinejdžeru koji je uhapšen zbog sumnje da je srušio četiri miliona sajtova, pod naslovom „Srbin najjači haker“. O porazu Novaka Djokovića u Barseloni: „Noletov debakl. Djoković izgubio od Slovaka Sebastijana Kližana, koji je tek 140. igrač na ATP listi“.

SRPSKI TELEFRAF  –  List pod naslovom „Strašne pretnje Engleza – Ko Srbiji pomogne biće zgažen“ piše o izjavi ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića da će jedna članica EU i stalna članica Saveta bezbednosti UN, uputiti protest svakoj zemlji koja ubuduće bude povukla priznanje kosovske nezavisnosti.   

ALO  –  Pod naslovom „Milov diplomata u Beogradu snimio pornić“ list piše o skandalu koji se desio kada su u javnost dospele eksplicitne fotografije i snimci službenika crnogorske ambasade u Beogradu.

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar