Naslovne strane za četvrtak, 4. avgust 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 4. avgust, najviše pišu o potpisivanju Temeljnog ugovora izmedju Srpske pravoslavne crkve (SPC) i crnogorske vlade, o obeležavanju godišnjice proterivanja Srba iz Krajine u operaciji hrvatske vojske „Oluja“ i o drugim temama.

ALO – „Degenek: Oluja ne sme da se ponovi“, o 27. godišnjici akcije hrvatske vojske „Oluja“ i proterivanju Srba. List piše o Temeljnom ugovoru SPC i crnogorske vlade u tekstu pod naslovom „Potpisan Temeljni ugovor“.

BLIC – List piše o obeležavanju godišnjice masovnog proterivanja Srba iz Krajine „Oluja“. „Lukašenko priča šta Putin misli“, o izjavi predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka da Srbija „ne može da sedi na dve stolice“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Pečat države čuva hramove“, o potpisivanju Temeljnog ugovora izmedju SPC i crnogorske Vlade. O hapšenju supružnika, radnika MUP-a i BIA, osumnjičenih za šverc kokaina „Prenosili kokain za Zvicera i Belivuka“.

DANAS – O najavljenoj pomoći države za majke pri kupovini prvog stana „Pomoć za kupovinu stana dobile samo četiri majke“. Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović o dodeli nacionalnih frekvencija za televizije „I ptice na grani znaju da Hepi, Pink, Prva i B92 nisu ispunile uslove“.

INFORMER – List piše o hapšenju, zbog sumnje da su umešani u šverc kokaina, pripadnice BIA i njenog supruga policajca u tekstu pod naslovom „Narko panduri“. „Mi ne volimo sport, volimo samo da pobedjujemo“, o stavu košarkaša Nikole Jokić.

KURIR – List piše o potpisivanju Temeljnog ugovora izmedju SPC i crnogorske Vlade u tekstu pod naslovom „Porfirije i Dritan potpisali temeljni ugovor, Milo besan, hoće da ruši vladu“. List piše o 27. godišnjici akcije „Oluja“ u tekstu pod naslovom „Večna patnja“.

NOVA – Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović o vodjenju konstitutivne sednice narodne skupštine „Sve što je rekao Vladeta je tačno, ali nije bilo ni mesto ni vreme za to“. List piše o sastanku patrijarha SPC Porfirija i crnogorskog premijera Dritana Abazovića „Potpisan Temeljni ugovor Crne Gore sa SPC, Djukanović hoće da ruši vladu“.

POLITIKA – „Potpisan Temeljni ugovor izmedju Crne Gore i SPC“, o regulisanju statusa SPC u toj zemlji. List piše o najavljenim merama socijalne politike „Umanjeni računi za gas i struju za oko 200.000 siromašnih“.

SRPSKI TELEGRAF – „Porfirije pomiritelj“, o Temeljnom ugovoru koji su potpisale SPC i crnogorska vlada. „Pada narko mafija u MUP“, o hapšenju pripadnice BIA i njenog supruga policajaca zbog sumnje da su umešani u šverc kokaina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar