Naslovne strane za četvrtak, 4. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi posvetili su naslovne strane izdanja za četvrtak, 4. maj 2023, napadu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj je ubijeno osam đaka i radnik obezbeđenja, a povređena nastavnica i još šest učenika.

ALO – O napadu u školi list piše pod naslovom „Srbija u suzama“ i prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Jedan od najtežih dana u našoj istoriji“.

BLIC – „Dečak-ubica isplanirao i da izbegne zatvor“, navodi list i dodaje da je „zločin pripremao mesec dana, imao i spisak žrtava“.

VEČERNJE NOVOSTI – List o napadu piše u tekstu „Pokošena mladost na času istorije“ i prenosi predloge „10 mera za sprečavanje tragedija“ koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio vladi.

DANAS – „Masovno ubistvo u školi, Srbija u šoku i u suzama“, piše list i dodaje da je Vlada Srbije proglasila tri dana žalosti od 5. do 7. maja.

INFORMER – List je celu naslovnicu posvetio napadu, o kom piše pod naslovom „Masakr u školi. Učenik pištoljem ubio osmoro đaka i čuvara“.

KURIR – O napadu list piše u tekstu „Najcrnji dan u Srbiji“ i navodi da je uhapšen i otac osumnjičenog maloletnika.

NOVA – List o napadu piše pod naslovom „Srbija tuguje za ubijenom decom“, navodeći da su stradali sedam devojčica, jedan dečak i radnik obezbeđenja.

POLITIKA – „Trinaestogodišnjak počinio masakr“, piše list i navodi da osumnjičeni nije krivično odgovoran jer nema 14 godina.

SRPSKI TELEGRAF – „Ubijeno osam đaka i portir, šestoro dece i nastavnica ranjeni“, piše list na naslovnoj strani.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar