Naslovne strane za nedelju, 5. februar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od nedelje, 5. februara 2023. najviše pišu o uticaju Moskve po pitanju Kosova, na dešavanja u Srbiji i raspravi o pravosudnim zakonima u Skupštini Srbije a bave se i sportskim temama.

ALO – „Kurti proteruje srpski zejtin“, o odluci kosovske inspekcije o zabrani prodaje ulja srpskog proizvođača, jer je proverom utvrđeno da težina ne odgovara specifikaciji proizvoda. O nevremenu koje je pogodilo Srbiju „Preživeli smo olujni vetar, sledi nagli pad temperature“.

BLIC – „Ko zbog Kosova huška na nemire“, o uticaju Moskve na Srbiju. List piše da košarkaši Partizana pobeđuju u Evroligi, u tekstu pod naslovom: „Žoc upalio mašinu“. Klimatolog Vladimir Đurđević za list kaže „Sneg će biti izuzetak, a ne pravilo za zimu“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Šta je državno i koliko vredi znaćemo do leta“, o popisu javnog vlasništva u Srbiji. „Humor bio i ostao najveća odbrambena snaga naroda“, kaže roker i pisac Nele Karajlić.

POLITIKA – „Poslanici oštro polemisali o pravosudnim zakonima“, o raspravi o setu pravosudnih zakona u Skupštiji Srbije. „Nedostaje nam front za etičko novinarstvo“, kaže novinar Veran Matić.

KURIR – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić za list kaže „Ministarstvo će pomoći deci dijabetičarima“. Pod naslovom „Rezime“ list piše o senici Skupštine Srbije posvećenoj Kosovu. „E-trotineti neće više smeti da se voze trotoarima“, kažu za list iz Saobraćajne policije.

SRPSKI TELEGRAF – „Hapse krupne zverke“, list najavljuje da će početi velika akcija borbe protiv korupcije i da će biti uhapšeni korumpirani funkcioneri i moćnici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar