Naslovne strane za petak, 11. oktobar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za petak, 11. oktobar 2019. godine, pišu o poseti američkog izaslnika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela Srbiji, o uklanjanju i odnošenju beogradskog spomenika „Pobednik“ na restauraciju, o štrajku taksista u Beogradu i o drugim temama.

ALO – „‘Pobednik’ ide na remont“, o restauraciji spomenika. „Ni krišku jabuke nećemo smeti da unesemo kod komšija“, o novim pravilima EU. Pod naslovom „Kurti ima spisak Srba za odstrel“, list piše o navodima pobednika kosovskih izbora Aljbina Kurtija da neće Srpsku listu u Vladi Kosova.

BLIC – „Grenel preneo Vučiću teške Trampove poruke“, o sastanku izaslanika predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu. „Ana i Zorana zbog taksista u novom klinču“, o navodnom sukobu premijerke Ane Brnabić i potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović.

VEČERNJE NOVOSTI – Dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke za taj list „Fantastično, drago mi je i zbog Srba“. „Pobednika odneli na popravku“, restauracija spomenika sa Kalemegdana posle 91 godine. „Boli svaki kadar ustaških zvesrtava“, sa snimanja filma „Dara iz Jasenovca“.

DANAS – „Stefanović: Očekujemo potvrdu da nemamo slobodne izbore“ zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović nakon što je Savez za Srbiju predao dokumenta o izbornim zloupotrebama zvaničniku OEBS-a. „Za dogovor o Kosovu SAD nude i ekonomsku pomoć“ o porukama koje je američki izaslanik SAD-a preneo u poseti Beogradu.

INFORMER – Pod naslovom „Tramp sprema podelu Kosova“, list prenosi navode nemačkog medijskog servisa Dojče vele. „Pobednik posle 91 godine na remontu“, o restauraciji beogradskog spomenika. „Idem u penziju 2022“, najavila atletičarka Ivana Španović.

KURIR – „Boško je kao mlaki špricer“, kaže bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac zalidera Dveri Boška Obradovića. „Nobel dobio najveći prijatelj Srba“, o dodeli Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu.

POLITIKA – „Beogradski ‘Pobednik’ na popravci“, o restauraciji tog spomenika sa Kalemegdana. „Ekonomski razvoj ključ za trajni mir“ o susretu izaslanika SAD-a Grenela i predsednika Vučića u Beogradu. „U Srbiji ove godine napadnuto 835 policajaca“, piše list.

SRPSKA LISTA – „Ruski udar na Kosovo u šest faza“, list piše o navodnoj „ofanzivi“ predsednika Rusije Vladimira Putina po pitanju Kosova. „Zvezda zgazila Fener 68:56“, o košarkaškoj utakmici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar