Naslovne strane za petak, 16. avgust 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za petak, 16. avgust pišu o aferi „Reket“ u Makedoniji, padu Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi, predstojećem okruglom stolu vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, o situaciji sa afričkom kugom svinja u Srbiji i o drugim temama.

ALO  –  „Pada cena svinjetine“, list piše o uticaju afričke kuge svinja na cenu svinjskog mesa. „Albanac nožem napao srpske košarkaše“, list piše da je na Evropskom prvenstvu za kadete u Udinama došlo do incidenta kada je muškarac navodno albanske nacionalnosti napao košarkaše Srbije.

BLIC  –  „Opozicija i vlast u ponedeljak o medijima“, list piše o predstojećem trećem okruglom stolu na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić o potezima crnogorskih vlasti „Vlast u Podgorici ima krizu identiteta“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Novac od ‘Reketa’ stigao do Srbije?“, list piše o aferi „Reket“ koja potresa Severnu Makedoniju. „Na kraju mandata ugurala Kosovo“ o potezu šefice diplomatije EU uoči sastanka u HelsinkijuFederike Mogerini. „Jotka ‘pao’ zbog ubistva Ždrokinca“ – o hapšenju organizovane kriminalne grupe u Kruševcu.

INFORMER  –  „Od Beograda do Čačka za sat vremena“, list piše o otvaranju autoputa Miloš Veliki. „Srbiji dati Sever Kosova“, list piše o predlogu bivšeg šefa Centralne obaveštajne agencije (CIA) Stivena Majera za rešavanje kosovskog pitanja.

KURIR  –  „Milo lumpovao uz četničke pesme“, tekst povodom najave Ministarstva kulture Crne Gore da će podići krivičnu prijavu protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta „Za naše Kosovo i Metohiju“ održanog u utorak u Herceg Novom. „Putin poslao nuklearke ka Aljasci“, list navodi da su ruski bombarderi koji su sposobni da nose nuklearno oružje odleteli ka Dalekom istoku.

DANAS  –  „Nedostaje 7.000 vozača, iz GSP Beograd odlazi 350“ o tome da Srbiji preti transportni kolaps usled odlaska profesionalnih vozača. „Za cepanje plakata sa Vučićevim likom kazna 10.000“, list piše o presudi Ustavnog suda Srbije.

POLITIKA  –  „Afrička kuga svinja ne ugrožava ljude“ – o situaciji sa afričkom kugom u Srbiji.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Putin upozorio, Angela ruši podelu Kosova“, list piše o uticaju velikih sila na rešavanje kosovskog pitanja. „Nožem jurio srpske košarkaše“, list piše o incidentu u Udinama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar