Naslovne strane za petak, 20. oktobar 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za petak najveću pažnju posvećuju obeležavanju Dana oslobodjenja Beograda i planiranim protestima, ali pišu i o namerama Fudbalskog saveza Srbije da Orlove u Moskvu predvodi novi selektor, epidemiji boginja na Kosovu i situaciji u Španiji.

BLIC  –  „Premijera migova i supervojnika“ o velikom mitingu u Batajnici. „Masovna zaraza na Kosovu, za dan 64 nova slučaja“ o epidemiji boginja „Opozicija u jednoj koloni da spasemo Beograd“, o stavovima bivšeg gradonačelnika i lidera demokrata Dragana Djilasa o beogradskim izborima. „Nije dosta pljačkao, sad bi da nastavi“, naslov kao odgovor gradskog menadžera Gorana Vesića na Djilasove navode.

ALO  –  „“Rusi iz Srbije nišane NATO“ list piše o ciljevima koje su za Beograd postavili čelnici ODKB-a, vojne organizacije koja predstavlja istočni pandan NATO.  U tekstu „Tajkun ostao bez kinte“ list piše o bivšem gradonačelniku Beograda Draganu Djilasu. 

DANAS  –  „I 20. oktobar razdvojio vlasti i opoziciju“ o obeležavanju Dana oslobodjenja Beograda, „Vučić slabo vodi unutrašnju politiku“ o tome da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izmedju ostalog dozvolio svojim kadrovima da rade šta hoće, iz ugla jednog od poslednjih oslobodilaca Beograda Živana Žike Stojšića (97). „Ubedjen sam da će Vučić raspisati republičke izbore“ naslov pod kojim za list govori bivši lider Demokratske stranke Bojan Pajtić.

INFORMER  –  „Zvezda pokradena“ o meču izmedju Zvezde i Arsenala za Ligu Evrope. „Ko napadne Srbiju, ratovaće s Rusijom“ list piše da je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio Hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović da Moskva neće dozvoliti agresiju na Srbiju.

KURIR  –  U tekstu „Naučnici otkrili lek za HIV“ list piše o najnovijem otkriću na Floridi. Pod naslovom „Vulin Rambo krije arsenal oružja u kući“ o tome da ministar odbrane Aleksandar Vulin ima deset komada oružja koje nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Od Rusa tražimo ‘Buk 2’ i ‘Pancir'“ – o dolasku ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u Beograd, „(Slavoljub) Muslin smenjen pre Beča“ o planovima Fudbalskog saveza da na čelo „orlova“ dodje novi selektor, i o tome da je Dragan Stojković Piksi blizu selektorove klupe. „Priznavanjem Kosova, EU podstakla separatiste“ o tvrdnjama ruskog predsednika Vladimira Putina da je Brisel i sam kriv za krizu u Kataloniji.

POLITIKA  –  „‘NIS’ najbolji ‘Železara’ najgora“ o listama najprofitabilnijih preduzeća i najvećih gubitaša. „Počelo obeležavanje Dana oslobodjenja Beograda“. „Španja ukida katalonsku autonomiju“ o odluci Madrida nakon toga što Barselona nije želela da se odrekne nezavisnosti.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Todorić plaćao pet srpskih ministara“ list piše o slučaju „Agrokor“ i o tome da je hrvatski biznismen Ivica Todorić „podmićivao neke srpske ministre“. U tekstu „Predsednik ministrima oduzeo besplatne karte za Arsenal“ list piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „tražio ministrima u Vladi Srbije da vrate karte koje su besplatno dobili od Fudbalskog kluba Zvezda za meč sa Arsenalom u Ligi Evrope“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar