Naslovne strane za ponedeljak, 25. jul 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 25. jul najviše pišu o najavama konstituisanja republičkog parlamenta i formiranja nove Vlade Srbije, o padu ukrajinskog aviona sa srpskim oružjem u Grčkoj, zahtevima iz EU za uvodjenje sankcija Rusiji i o drugim temama.

ALO – Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u intervjuu kaže „Uvek uz Vučića i vladu“. List piše da u Srbiji ima sve manje venčanja, a sve više razvoda „Sverkva vazda kriva“.

BLIC – Intervju sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristoferom Hilom „Voleo bih da nova Vlada Srbije bude prozapadna“.

VEČERNJE NOVOSTI – Intervju sa predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom „Rat neće stati ako uvedemo sankcije“. List piše o očekivanjima sindikata od nove Vlade Srbije „Uporni da se ukinu penali na penzije“.

DANAS – Viši politički analitičar Helenske fondacije za evropsku i spoljnju politiku Jens Bastian za list kaže „Odgovori na važna pitanja o padu aviona stižu sporo“. Bivša rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović o odluci Ustavnog suda da vrati doktorat ministru finansija Siniši Malom „Odluka Ustavnog suda urušava autonomiju univerziteta“.

NOVA – Intervju sa predsednikom Stranke slobode i pravde (SSP) Draganom Djilasom „Ne odgovaram na napade iz opozicije, ali pitam da li zbog tih napada ljudi bolje žive“. „Slobodan Tešić kupio još jednu državnu vilu na Dedinju“, list piše o trgovcu oružjem koji je pod sankcijama SAD-a, pozivajući se na informacije iz Republičke direkcije za imovinu.

INFORMER – List ocenjuje da je Vašington spreman za višegodišnji sukob u Ukrajini „Putine nismo se umorili“.

KURIR – Komadant vojne bolnice na Karaburmi Ivo Udovičić kaže „U bolnici leže ugroženi koji nisu primili četvrtu dozu“. Generalni sekretar NATO Jens Stotenbereg „Rusija je namerno pogoršla krizu hrane i energenata“.

POLITIKA – List prenosi izjavu predsednika Skupštine Srbije „Dačić: Konstituisanje parlamenta možda već krajem nedelje“. O rezultatima istraživanja Republičkog zavoda za statistiku „U Srbiji 2021. godine prijavljeno 200 ubistava“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar