Naslovne strane za ponedeljak, 27. maj 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama od, ponedeljka, 27. maja pišu o sednici Skupštine o Kosovu, izjavama člana Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina o statusu Sandžaka i opozicionom protestu „Jedan od pet miliona“ kojim će biti obeleženo pola godine od prve šetnje.

ALO  –  „Biće kasno kad budala izazove silu“, list prenosi odgovor ministra odbrane Aleksandra Vulina na izjavu Sulejmana Ugljanina o statusu Sandžaka. „Djilas diktator i na netu“, list piše o odnosima potpisnika Sporazuma sa narodom.

BLIC  –  Pod naslovom „Šta će nam doneti rasprava o Kosovu“ list donosi tekst o sednici Skupštine o Kosovu zakazanoj za danas. „Žive u kući bez krova, vrata i struje“ naslov je teksta o akciji „Blic fondacije“ koja treba da pomogne petočlanoj porodici.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Ugljanin priziva rat za Sandžak“ naslov je teksta koji tumači izjavu članova Bošnjačkog nacionalnog veća o statusu Sandžaka. Pod naslovom „Nikad u politiku, moj život je tenis“ list donosi intervju sa teniserom Novakom Djokovićem.

DANAS  –  „Protesti navršavaju 8. juna pola godine“ naslov je teksta koji govori o najavljenom protestu povodom obeležavanja pola godine od prvog opozicionog protesta. Pod naslovom „Ako ‘završi’ sa Kosovom, Vučić će zacementirati vlast“ list donosi intervju sa predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem koji se delom bavi sednicom Skupštine o Kosovu.

INFORMER  –  „Britanci predlažu: Podela Kosova jedino rešenje“, list piše da Velika Britanija ima plan za rešavanje kosovskog pitanja. „Boško opet laže narod“, list piše o tvitu predsednika Dveri Boška Obradovća u kojem govori o biračkom spisku.

KURIR  –  „U Skupštinu će doći svako kome je stalo do Kosmeta“, list piše o današnjoj sednici Skupštine o Kosovu. „Djindjić i Putin spremali rešenje za Kosovo“, list piše da je bivši premijer Srbije Zoran Djindjić 2003. poslao pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je „izneo rešenje kosovskog pitanja“.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Oči u oči o najvažnijem pitanju“ list donosi tekst o sednici Skupštine o Kosovu zakazanoj za 27. maj na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstaviti izveštaj o pregovorima izmedju Beograda i Prištine. „U Beogradu veliko interesovanje za glasanje za EP“ naslov je teksta povodom održavanja izbora za Evropsk parlament na kojima je moglo da glasa 100.000 gradjana Srbije sa srpsko-madjarskim i srpsko-hrvatskim državljanstvima.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Mesić: Evo kako su Tudjman i Milošević podelili Jugoslaviju“, list prenosi izjavu bivšeg predsednika Hrvatske Stjepana Mesića u kojoj govori o raspadu Jugoslavije.“Djilasovu deklaraciju za Kosovo potpisao bi i Haradinaj“, list piše o Deklaraciji o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je Stranka Slobode (SSP) i pravde predstavila u subotu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar