Naslovne strane za ponedeljak, 28. septembar 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za 28. septembar 2020. najviše piše o oružanom sukobu na Kavkazu, početku saslušanja u procesima protiv bivših vodja OVK, političkim posledicama nedavno održanih izbora u Crnoj Gori, medjusobnim optužbama dve frakcije Demokratske stranke, drugim ekonomskim i društvenim temama.

BLIC – „Hag brine za živote svedoka zločina OVK“, navodi da se optužnice protiv čelnika OVK kriju do početka sudjenja. „Crna kutija otkriva uzrok pada MiG-21“, povodom nesreće u kojoj su poginula dva vojna pilota. „Zvezda ne ide u Jerevan“, o otkazivanju gostovanja fudbalskog kluba zbog sukoba na Kavkazu.

ALO – Trener Dinama iz Vranja nakon paljenja automobila optužuje visokog funkcionera SPS-a „Tončev mi se sveti jer neću sa njim da nameštam utakmice“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Opet pala krv na Kavkazu“, o krizi u Nagorno-Karabahu. „Pohvale umesto poglavlja“, uoči objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, zakazanoj za 6. oktobar.

DANAS – Intervju sa predsednikom URA Dritanom Abazovićem: „Logično je da kadriramo u službama bezbednosti“. „Politički pritisci pojačani u vanrednom stanju“, tvrdi Gordana Vidojković iz Društva sudija Srbije. Razgovor sa prijateljima i saradnicima nedavno preminulog reditelja Gorana Paskaljevića: „Čovek koji je iznad svega voleo film“.

INFORMER – Na naslovnoj strani list piše: Savetnik budućeg premijera Crne Gore Srećko Crnogorac: „Šok! Ovaj lik zabranjuje Srbe u Crnoj Gori“. O dešavanjima u Demokratskoj stranci: „Totalni haos u DS“.

KURIR – Srbija na udaru opake bolesti „Epidemija raka – dok hara korona skače broj obolelih od kancera“. Nastavljaju je nagadjanja o novim kadrovskim rešenjima „Tomin sin (Radomir Nikolić) merka mesto ambasadora Srbije u Kini“.

POLITIKA – „Pohod opozicije na Skupštinu Beograda“, list navodi da se predstavnici političkih opcija koje su bojkotovale prošle izbore ozbiljno priprema za izbore u glavnom gradu naredne godine. Intervju sa ambasadorom Austrije u Srbiji: „Ne želimo da suzbijemo uticaj Rusije i Kine“. „Rat opet buknuo u Nagorno-Karabahu“, povodom rata Azerbejdžana i Jermenije.

SRPSKI TELEGRAF – Bošnjaci i Hrvati u panici „Vučić obnavlja Dušanovo carstvo!“. Srbija ispunjava naučnikov amanet „Pupinovo telo stiže u Srbiju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar