Naslovne strane za sredu 26. april 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 26. aprila 2023. najviše pišu o predstojećem poskupljenju struje i gasa i najavljenoj promeni spoljne politike Srbije.

ALO – Reakcija roditelja na smanjenje zatvorske kazne vozaču koji je usmrtio njihovog sina (9) „Moj mili dečače, po drugi put su te ubili!“

BLIC – List piše da je Srbija najavila promenu odnosa prema nekim državama, u tekstu pod naslovom: „Trebaće i njima nekada naš glas“. „Bez pušenja u kafićima već krajem ove godine“, o tome da je novi zakon koji reguliuše tu problemtiku na javnoj raspravi.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ispred svih prijatelji koji nam ne cepaju Srbiju“, o promenama u spoljnoj poltici koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Taksi brukanje na aerodromu čeka pravila“, o suzbijanju „divljih“ taksija na beogradskom aerodromu.

DANAS – „Struja skuplja od maja“, o novim poskupljenima. List piše da je glasanje u Savetu Evrope oko prijema Kosova u tu organizaciju pokazalo stanje u diplomatiji Srbije, u tekstu pod naslovom: „Ljutnja nije dobar saveznik u politici“.

KURIR – O reakcijama vlasti u Srbiji na glasanje pojedinih zemalja za prijem Kosova u Savet Evrope „Naš odgovor na pritiske: Sramota Saveta Evrope“.

NOVA – „Struja i gas poskuplju od 1. maja, za njima će i hrana“, o novim poskupljenjima. List piše o posledicama bojkota izbora na severu Kosova i povlačenju Srba iz kosovskih institucija, u tekstu pod naslovom: „Beograd kao da polako predaje sever Kosova“.

POLITIKA – List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle glasanja u Savetu Evrope o prijemu Kosova u tu organizaciju, najavio mere reciprociteta, u tekstu pod naslovom: „Slede dubinske promene srpske spoljne politike“, „Svetska banka; privredni rast Srbije ove godine 2,3 odsto“, prenosi list.

SRPSKI TELEGRAF – Reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića na glasanje o prijemu Kosova u Savet Evrope „Ovo je velika sramota Saveta Evrope: Prijatelji moraju da nam budu ispred drugih“. „Putin krenuo na sve ili ništa: U boj poslao supertenk armatu“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    lako je Vucicu racunati na privredni rast od 2,3 %,kada neprestano povecava rate kredita koji su podignuti pre 8 godina i mislim da i nikada necemo uspeti otplatiti dok Aleksandar Vucic donosi sve odluke u ovoj upropastenoj Srbiji i neduzno gladnom i unistenom narodu Srbije.Teska bruka i nevidjena sramota>