Naslovne strane za sredu, 27. april 2022.godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 27. april najviše pišu o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju Karen Donfrid, a bave se i budućim poslanicama, kao i ekonomskim i sportskim temama.

ALO – O navodnom ukidanju nastave na srpskom jeziku u Hrvatskoj, kamenovanju autobusa u Crnoj Gori i novom ulasku specijalnih snaga na Sever Kosova, list piše u tekstu „Udar na Srbe“. „Ilon Mask hoće da ulaže u Novi Sad“, o planovima za kupovinu dela fabrike vode „Minakva“.

BLIC – „Novak Djoković na Vimbldonu, Nikola Jokić u reprezentaciji“, list piše o lepim vestima za srpski sport. „Da li će biti prasića za Djurdjevdan“, list piše o dilemi da li će predstojeći Djurdjevdan biti posna ili mrsna slava.

VEČERNJE NOVOSTI – „Teška borba za o(p)stanak neutralnosti“, o sastanku predsednika Srbije sa zvaničnicima SAD. „Poskupelo u kompletu za 2.000 dinara“, o novim cenama knjiga za školu.

DANAS – „U odelu i kravati me nećete videti u Narodnoj skupštini“, kaže, u intervuju poslanik u budućem sazivu parlamenta i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta. „Narodne patrole „hapse“ u dogovoru sa režimom“, o reakcijama na snimak „gradjanskog hapšenja“ koje je objavila grupa mladića.

INFORMER – Nakon posete pomoćnice državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid, list piše „Amerika ne ucenjuje Srbiju“. O eksplozijama u Pridnestrovlju, u tekstu „Kreće rat i u Moldaviji?“.

KURIR – Pod naslovom „Teror“, list navodi da Hrvatska zabranjuje srpski jezik i ćirilicu u pojedinim školama u Vukovaru. „Srbija ispunla sve obaveze, dok Priština uporno izbegava da ih sprovede“, o sastanku Karen Donfrid sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

NOVA – „Ostajem u politici, očekujem da budem u poslaničkom klubu SSP“, kaže u intervjuu profesor Vladimir Obradović. „Plate za pekare do 180.000 ali malo ko hoće da radi noću“, list piše o zaradama i problemima u pekarskoj industriji.

POLITIKA – „Beograd ostaje posvećen dijalogu“, o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju Karen Donfrid. „Crna Gora sutra na Cetinju dobija manjinsku vladu“, list piše o političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

SRPSKI TELEGRAF – „Još žešći pritisak na Srbiju“ – o poseti Donfrid. List prenosi i izjavu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova „Treći svetski rat je realan“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar