Naslovne strane za sredu 3. avgust 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 3. avgust 2022. godine najviše pišu o dešavanjima u Skupštini Srbije i izboru novog predsednika parlamenta Vladimira Orlića, a bave se i ekonomskim, društvenim i političkim temama.

ALO – „Svet će videti srpske suze“ o filmu „Oluja“. Nakon hapšenja vozača saniteta na severu Kosova, list piše „Kurti se sveti, otet Srbin“.

BLIC – List prenosi istraživanje o putevima droge na Balkanu u tekstu pod naslovom „Srbi glavni na Balkanskoj ruti kokaina“. „Zvezdi preti Makabi a Partizanu Dnjepar“, o nastupima fudbalera Crvene Zvezde i Partizana na evropskoj sceni.

VEČERNJE NOVOSTI – „U dozvoljeni minus samo ako se mora“, o tome da banke najavljuju veće kamate. „Jedan vek a dve golgote“, o 27. godišnjici akcije „Oluja“.

DANAS – „Opozicija: Orlić je trenirano oružje u rukama naprednjaka“, o stavovima poslanika opozicije o novom predsedniku skupštine Srbije Vladimiru Orliću. „Nacionalni stadion kao Vučićev legat“, o tome da vlast na odustaje od izgradnje sportskog borilišta za fudbalsku reprezentaciju Srbije.

INFORMER – Nakon posete predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu, list piše „Bajden preti ratom Kini“. „Zvezda juri čak 30.000.000 evra“, o kvalifikacijama srpskih timova za evropska takmičenja.

KURIR – „Lider Al Kaide iskasapljen sa dva nindža projektila“ o vojnoj operaciji u Kabulu. O sednici na kojoj je izabran novi predsednik Skupštine Srbije, list piše „Prštalo tokom izbora Orlića“.

NOVA – „Prvi okršaji vlasti i opozicije u Skupštini“, o tome da je u Srbiju vraćen parlamentrani život. „Vučić potrošio duplo više na sebe nego na stranku“, o bilansu izborne kampanje Srpske napredne stranke.

POLITIKA – „Vučić: Bili smo na korak od katastrofe na KiM“, o stavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Onlajn tržište i dalje izvor opasnih proizvoda“, o situaciji sa onlajn kupovinom.

SRPSKI TELEGRAF – O konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije, list piše „Vlast kao plavi šlem, miri opoziciju koja se kolje“. List donosi i navodni „Američki tajni plan za Srbiju“, nakon povećanja tenzija na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar