Naslovne strane za subotu 14. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 14. maj najviše pišu o podnošenju zahteva za članstvo Kosova u Savetu Evrope i zasedanju Saveta za nacionalnu bezbednost povodom toga, o održavanju Sabora SPC i o drugim temama.

ALO – „Četiri države povukle priznanje Kosova“, list prenosi izjavu ministra Nikole Selakovića. O zločinima i tragedijama koje su se dogodile u Srbiji u samo jednom danu „Crni petak“.

BLIC – O zahtevu Kosova za članstvo u Savetu Evrope „Nakon Saveta Evrope, Kosovo juriša i u NATO“. List piše o održavanju Sabora Srpske pravoslavne crkve „O čemu će biti reči na saboru SPC u Sremskim Karlovcima“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Kosovo sada ne priznaje 100 država“, list piše o sednici Saveta za nacionalnu bezbednost povodom zahteva vlasti u Prištini da Kosovo bude primljeno u Savet Evrope. O sumnji na prvi registrovani slučaj nove vrste hepatitisa u Srbiji „Misteriozni virus dečaku ugrozio jetru“.

DANAS – Intervju sa vojnim atašeom u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država pukovnikom Korijem Šejom „Ako naši vojnici mogu da rade zajedno, onda mogu i naši narodi“. „Vučićeva svetla budućnost odlazi u Fijatovoj fabrici“ o odluci menadžmenta fabrike da radnicima ponudi otpremnine ili rad u inostranstvu.

INFORMER – Prenosi izjavu ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića „Četiri države već su povukle priznanje Kosova“. O ratu u Ukrajini i porukama ruskih zvaničnika „Rusija: Ovo je rat i sa EU“.

KURIR – List citira na naslovnoj strani šefa srpske diplomatije „Selaković: Četiri države povukle priznanje lažne države Kosovo“. O zločinima koji su se u Srbiji dogodili u jednom danu „Krvavi petak 13.“.

NOVA – Intervju sa članom koalicije „Moramo“ Aleksandrom Jovanovićem Ćutom „Pravimo stranku do 5. juna“. O protestnom skupu zaposlenih u fabrici automobila u Kragujevcu „Radnici ‘Fijata’ protestovali, vlast tvrdi ‘ne gasimo fabriku'“.

POLITIKA – List piše o sednici Saveta za nacionalnu bezbednost „U Vučićevoj fioci četiri povučena priznanja“. U Temi nedelje o posledicama ruske agresije na Ukrajinu „Ukrajinski izbeglički talas“.

SRPSKI TELEGRAF – „Četiri zemlje povukle priznanje Kosova“, o izjavi ministra spoljnih poslova posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar