Naslovne strane za subotu, 19. oktobar 2019. godine

Dnevni listovi u izdanjima od subote, 19. oktobra pišu o poseti ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu, o protestu u Valjevu u znak podrške uzbunjivaču iz „Krušika“ i o temama u vezi sa Kosovom.

ALO  –  Ekskluzivno donosi kako Aljbin Kurti sprovodi „prljavi plan britanske službe za Kosovo“ i otima Srbiji posao od 10 milijardi. O privrednim temama u tekstu „Auto-put do Bugarske gotov za 10 dana“.

BLIC  –  „Jutka priznao da je sakrio kola, novac i nekretnine“, o tome zašto je osudjen bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka. „Amerika odustaje od podele Kosova“, list piše da je američkom izaslaniku Ričardu Grenelu rečeno u Vašingtonu da u pregovorima odustane od ideje razgraničenja Kosova.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Rusija protiv jednostranog prekrejanja mape Balkana“, kaže predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev. „Bacio statut jer je pisan ćirilicom“, o postupku gradonačelnika Vukovara Ivana Penava.

DANAS  –  „Hitno osloboditi srpskog Asanža“, o protestu u Valjevu zbog hapšenja uzbunjivača iz Krušika koji je ukazao na korupciju u trgovini oružjem u koju je umešan otac ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića. „Stranci ulažu u Srbiju zbog niskih plata i subvencija“, list piše da je vlast stvorila ambijent za visok profit stranih investitora.

INFORMER  –  „Ako Beograd zatraži Rusi će snažno podržati podelu Kosova ili bilo koje drugo rešenje“ piše list i dodaje da Srbiji stiže „pancir“ od Rusije. EU pljunula Makedoniji u lice, Zaev pristao na sve uslove, a Makron mu poručio da nema ništa od članstva u EU.

KURIR  –  Medvedev glavni gost na ceremoniji 75. godišnjice oslobodjenja – „Srbija jača za još tri leteće zveri“. List prenosi svedočenje bivšeg zamenika direktora BIA Dragana Markovića o tome „Kako je CIA iskoristila JSO za zločin u Račku“.

POLITIKA  –  „EU opet prevarila Skoplje i Tiranu“, o odluci Evropskog saveta da ne otvori pregovore o pridruživanju Sverene Makedonije i Albanije Evropskoj uniji. „Priština isteruje Srbe iz Kosovskih policijskih snaga“, sagovornici za list ocenjuju da upadi ROSU na sever Kosova pokazuju nameru Prištine da izmeni etničku strukturu Kosovskih policijskih snaga (KPS).

SRPSKI TELEGRAF  –  List došao do beleški o tajnim akcijama državne bezbednosti i detalja o najvećim hapšenjima u istoriji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar