Naslovne strane za subotu, 21. maj 2022. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 21. maj pišu o ispraćaju koji je u Beogradu organizovan za mladića iz Splita čije je telo pronadjeno u Dunavu posle višemesečne potrage, o ratu u Ukrajini i o drugim temama.

ALO – „Lažne bombe i juče blokirale škole“, ministar Aleksandar Vulin kaže da žele da nam unište ekonomiju. Ramuš Haradinaj odlikovao Mila Djukanovića, piše list.

BLIC – „Gotovo je, odlazim sa sinom kući“, list prenosi reči Nenada Periša, oca mladića koji je nestao pred Novu godinu a juče je otac njegovo telo preuzeo u Beogradu. „Pola Srbije za neutralnost oko rata i sankcija“, o istraživanju javnog mnjenja u Srbiji oko spornih tema.

VEČERNJE NOVOSTI – List citira grčkog ministra turizma: „Od 1. juna bez maske na plažu“. O dojavama o podmetnutim bombama: „Lažne bombe u još 300 škola“. List se bavi i tržištem nekretnina i navodi da će cene i dalje rasti „Poskupeće i zbog Rusa“.

DANAS – „Režimu ne treba dati oprost i šansu da preživi“, kaže u intervjuu kandidat na predsetničkim izborima Zdravko Ponoš. Autorski tekst Vuka Draškovića „Ruski Vili Brant u Kijevu“.

INFORMER – List citira procene zapadnih stručnjaka „Sankcije ubijaju Evropu“. Prognoziraju krizna vremena: „Čeka nas pakleno leto, a u avgustu prete strašne oluje“.

KURIR- List piše o ispraćaju tela Splićanina Mateja Periša i o slutnjama o sudbini nestale nekadašnje zvezde rijaliti programa: „Marijani se desilo isto što i Mateju?“ U Srbiji jača trend potpisivanja predbračnih ugovora: „Čist račun, duga ljubav“.

NOVA – Intervju sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Djilasom: „Vojna neutralnost je moguća, politička nije“. „Autobuska stanica kao Skadar na Bojani“, list navodi da Beograd ni ove godine neće dobiti novu autobusku stanicu.

POLITIKA – List piše da su hrvatski mediji opsednuti predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem: „Izlivi mržnje u javnom prostoru“. O posledicama rata u Ukrajini: „Ko će profitirati na svetskim berzama žitarica“.

SRPSKI TELEGRAF – Finski ambasador u izjavi za list kaže „Ne menjamo stav o Kosovu“. Zemlje Briksa šire savez kao protivtežu zapadu: „Kina bi da otme Srbiju od Evropske unije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar