Naslovne strane za subotu, 26. februar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 26. februar 2022. godine najviše pišu o sukobu Rusije i Ukrajine, odluci Srbije da podrži teritorijalni integritet Ukrajine i da ne uvede sankcije Rusiji, i drugim političkim i društvenim temama.

ALO – O akcijama ruske vojske u Ukrajini „Opsada Kijeva“. List piše i o fudbalskoj Ligi Evropa i Ligi konferencija „Zvezda protiv Rendžersa, Partizan sa Fejnordom“.

BLIC – „Putin poslao tenkove do Kijeva, molimo se za mir“, o razvoju situacije u Ukrajini. U tekstu „Zelenski poziva na pregovore, Putin spreman da pošalje delegaciju“, o mogućem dijalogu lidera Ukrajine i Rusije.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu „Moskvi ne uvodimo sankcije“, list prenosi zvaničan stav Srbije o sukobu Rusije i Ukrajine. O ukrajinskoj krizi „Ruska vojska u Kijevu, pregovori tek posle predaje“.

DANAS – List prenosi atmosferu na političkoj sceni Srbije povodom dešavanja u Ukrajini, u tekstu „Predsednik za čuvanje prijateljstva, opozicija podeljena“. „Najoštrije sankcije bezazlene za Rusiju“, o uvodjenju novih mera EU i SAD protiv Rusije.

INFORMER – „Rusi u Kijevu“, o tome da su ruske trupe ušle u glavni grad Ukrajine. O posledicama ulaska ruske vojske u Ukrajinu „Ukrajina moli za milost“. Na istu temu list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost „Srbija ne može da vodi svetske ratove“.

KURIR – O situaciji u Ukrajini list piše pod naslovom „Bitka za Kijev“. O sednici Saveta za nacionalnu bezbednost i konferenciji za novinare na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio šta je odlučeno „Srbija pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine, ne uvodimo sankcije Rusiji“.

NOVA – O posledicama sukoba Ukrajine i Rusije u tekstu „Borbe oko Kijeva, evropske sankcije Putinu i Lavrovu“. O najavama predsednika Srbije o besplatnim vrtićima i pomoći države za prvo dete u tekstu „Vučićeva bitka za svaki ženski glas“.

POLITIKA – U intervjuu za list predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović poručuje „Samo snažna država može da odoli svim pritiscima“. List prenosi i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost „Kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine je pogrešno, ali nećemo uvesti sankcije Rusiji“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o ukrajinskoj krizi „Kukavice sa Zapada ostavile Ukrajinu“. Prenosi i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Nemački mediji uvlače Srbiju u sukob po svaku cenu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar