Naslovne strane za subotu, 26. mart 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 26. mart 2022. godine najviše pišu o protestima Srba u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici, izborima u Srbiji, ratu u Ukrajini i drugim temama.

ALO – O ratu u Ukrajini list piše da ruske snage vode ofanzivu na Donbas i Odesu „Putinovo biti ili ne biti“. O krizi zbog sukoba u Ukrajini „Kriza u komšiluku: U Hrvatskoj hleb dva evra“.

BLIC – „Srbi sa Kosova ustali protiv Kurtijevih odluka“ o protestima u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici zbog nemogućnosti glasanja na izborima 3. aprila. List prenosi izjavu premijerke Ane Brnabić „Baviću se strankom, a da li ću biti na nekoj funkciji – to je najmanje važno“.

VEČERNJE NOVOSTI – O zabrani glasanja na izborima 3. aprila za Srbe sa Kosova pod naslovom „Kurti se iživljava bez kazne“. U tekstu „Ukrajina i Poljska sakrile sabotere“ list piše o navodnim detaljima istrage o prijavljivanjima bombe na letovima „Er Srbije“ ka Rusiji.

DANAS – „Srbija nema rešenje ako stane ruski gas“ o aktuelnoj energetskoj krizi izazvanoj ratom u Ukrajini. List prenosi i navode koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije u tekstu „Službe za režim tajno snimaju opoziciju“.

INFORMER – List navodi da hleb postaje skuplji od zlata „Kreće rat za hranu“. O protestima na Kosovu „Srbi složnoprotiv Kurtijevog nasilja“ Možeš i da mi sve prabaciš u redakciju možda su menjali naslove.

KURIR – Pod naslovom „Preokret“ list piše o odnosu Kine prema Rusiji posle odluke najveće kineske naftne kompanije da suspenduje investicije zbog sankcija.

POLITIKA – U tekstu „Da li je pad Marijupolja samo pitanje dana“ o borbi za taj ukrajinski grad. „Industrija čelika u EU na kolenima“ o posledicama rata u Ukrajini.

SRPSKI TELEGRAF – O odbijanju Madjarske i Turske da uvedu Rusiji sankcije „Orbanov i Erdoganov šamar Bajdenu“. O protestu zbog odbijanja kosovskih vlasti da organizuju izbore teritoriji Kosova „Svi Srbi s Kosova izašli na ulicu protv Kurtija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar