Naslovne strane za utorak, 16. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 16. maj 2023. godine pišu o mogućnosti vanrednih izbora u septembru, protestima „Srbija protiv nasilja“, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i izjavama patrijarha Porfirija, i drugim temama.

ALO – O smrti devojčice ranjene u oružanom napadu 13-godišnjaka u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda, pod naslovom „Deseta žrtva masakra“.

BLIC – „Protesti su blizu, a glasanje daleko“, o mogućnosti vanrednih izbora pre kraja godine. „Deseta žrtva masakra u Beogradu“, o masovnom ubistvu u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ućutkivanje patrijarha po naredbi sa Zapada“, piše list nakon što je Porfirije nekoga nazvao „jadnicom“ i „bednicom“ tokom rasprave o rodno osetljivom jeziku. „Planirao i udare u Rusiji“, o predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom.

DANAS – „Smenu ministra policije Orlić vezuje za pad vlade“, smatraju opozicioni političari. „Podele u SPC i zbog protesta opozicije“, o majskom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora. „Zbirno duguju više od 110 miliona evra“, o fudbalskim klubovima Crvena zvezda i Partizan.

INFORMER – O napadu u zrenjaninskoj osnovnoj školi „Učenica (13) u školi ubola dete u leđa šestarom“.

KURIR – O smrti devojčice koja je ranjena u oružanom napadu u beogradskoj osnovnoj školi početkom maja, list piše pod naslovom „Tuga bez kraja“.

NOVA – „Najavom izbora režim želi da ugasi proteste“, o mogućim vanrednim izborima u septembru. „Od države milioni evra, a radnicima mobing i otkazi“, o stanju u više stranih fabrika u Srbiji. „I ratari danas izlaze na ulice“, piše list o protestu koji su najavili poljoprivrednici.

POLITIKA – U tekstu „Ko hoće da ruši vlast po ukrajinskom scenariju“, o protestima „Srbija protiv nasilja“ i izjavama predsednika Srbije da „neće biti novog Majdana“. „SPC: Zakon o rodnoj ravnopravnosti nema veze s brigom za žene“, prenosi list.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o situaciji u Rusiji i njenom sukobu s Ukrajinom „Svilen gajtan za Putina zbog Bahmuta“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar