Naslovne strane za utorak 25. april 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 25. april 2023. godine pišu o reakciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića na kosovske lokalne izbore, ali i o njegovoj izjavi da je lično naručio rušenje u Savamali pre sedam godina.

ALO – „Okupacija se bliži kraju“, prenosi list izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon izbora na severu Kosova. „Antičke tajne ispod beogradskog asfalta“, o rimskim grobnicama pronađenim kod Skupštine Srbije.

BLIC – List prenosi izjave predsednika Srbije „Izbori na Kosovu su otkrili četiri važne stvari“. O arheološkom otkriću „Pronađena neobična rimska grobnica u centru Beograda“. O porastu nasilja nad ženama u Srbiji „Dosije femicid“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ovo je miran politički ustanak Srba“, list prenosi ocene izbora na Kosovu koje je izneo Vučić. „Prema Ukrajini od danas bez ikakvog obzira“, o glasanju o aplikaciji Kosova u Savet Evrope. O apsurdima ostavinskog postupka „Nasledstvo 3.000 dinara, trošak 9.000“.

DANAS – List pita zašto je predsednik Srbije sedam godina ćutao da je naredio rušenje u Hercegovačkoj „Tužilaštvo da sasluša Vučića zbog Savamale“. Nakon izjave ministarke zdravlja Danice Grujičić da je „diskutabilna“ eliminacija liste čekanja na niškoj kardiohirurgiji „Ministarka nesvesna uslova rada u Nišu“. O uticaju poskupljenja hrane na porodični budžet „Inflacija pojela standard“.

INFORMER – „Ukrajina, Jermenija i Grčka izdale Srbiju“, o prihvatanju zahteva za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Pod naslovom „Ustanak“, list piše o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su se „Svi Srbi na Kosovu usprotivili okupaciji“.

KURIR – U tekstu „Bure baruta“, list piše o tome da je u svetu u 2022. godini potrošeno 2,2 milijarde dolara na oružje. „Više od sedam miliona kutija antidepresiva izdato na recept u Srbiji u 2022.“, piše list pozivajući se na podatke RFZO.

NOVA – O postupanju višeg tužioca i njegovih prvih zamenika u slučajevima nelegalne gradnje „Bahate investitore ‘čašćavali’ nagodbama i uslovnim osudama“. Povodom oštrih reakcija na izjavu predsednika RS o samostalnosti i granicama „Dodikov hod po ivici političke provalije“. O kalendaru upisa u srednje škole „Poslednja sedmica u junu najvažnija“.

POLITIKA – Vučić o srpskom bojkotu izbora na severu Kosova „Mirni politički ustanak protiv Kurtija i Kvinte“. O rešenju problema divljih taksista na beogradskom aerodromu „‘Vansi’ želi da napravi svoju taksi službu na aerodromu“.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić: Na Kosovu bio miran politički ustanak“, o izborima na severu Kosova koje su Srbi bojkotovali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar