Naslovne strane za utorak 28. jun 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 28. jun 2022. godine pišu o maloj maturi, poskupljenjima i spoljnopolitičkim temama.

POLITIKA – Autorski tekst Momčila Pavlovića: „Vidovdan – visina sa koje se vidi prošlost i budućnost Srbije“. Samit G-7 u Bavarskoj: „Zapad uz Ukrajinu ‘do kraj'“. O završnom ispitu osnovnih škola „‘Usplahireno’ u pitanju iz srpskog jezika zbunilo osmake“.

ALO – O upisu na fakultete: „Svi bi u programere, psihologe i zubare“. „Svi bi da letuju sa 15.000 pomoći od države – Vaučeri idu kao alva“, list piše o pomoći države gradjani da letuju u Srbiji.

BLIC – U Vašingtonu razmišljaju o „dekolonizaciji“ – „Amerika želi podelu Rusije“. Mala matura počela testom iz srpskog jezika „Osmake zbunila reč ‘usplahiren’ ali i književnost“. Nove cene od 1. jula: „Cigarete od 300 do 580 dinara“.

VEČERNJE NOVOSTI – Turistički vaučeri od 15 hiljada dinara: „Konkurs do 26. septembra, rangiranje po datumu prijave“. Zbog čega su putnici iz Srbije bili zarobljeni na evropskim aerodromima: „Haos zbog čartera, korone, otpuštanja, gromova…“. Poslanik EP Tonino Picula piše strategiju proširenja Unije „Srbiju zaboravio, a za region lobira“.

DANAS – Ucenjivački potencijal italijanske kompanije znači da će teret otpremnina skoro sigurno morati da podnese budžet Srbije: „Država je talac Fijata“, piše list. Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić: „Slučaj ‘Dijane i Neše’ ima sve elemente telenovele“. Urednik Informativnog programa RTS-a tokom devedesetih počeo da vodi jutarnji program na novoformiranoj televiziji: „Tanjug vaskrsao Milorada Komrakova“.

INFORMER – O reakciji ministra odbrane Nebojše Stefanovića na optužbe koje je iznela bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović: „Zašto Nebojša Stefanović sedam dana ćuti o priskuškivanju Vučića“. O porastu temperature u Srbiji: „Toplotni udar u Srbiji – Do vikenda pakao“.

KURIR – List povodom Vidovdana sa Srbima na Kosovu i Metohiji: „Živimo kako moramo, u nekim mestima. Svi se od sunca sklonimo pod jednu šljivu“.

NOVA – List piše da postoje čvrsti dokazi da je „narko plantaža“ državni projekat: „Vlast u panici, ruše ‘Jovanjicu’ iz straha da Koluvija ne progovori“. Predsednik Srbije povećava penzije, a zna da će ih pojesti inflacija: „Vučićevo obećanje nova podvala penzionerima“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o korišćenju vaučera za odmor u Srbiji: „Kako da najbolje iskoristite vaučer od 15.000 dinara“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar