Naslovne strane za utorak, 7. jun 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 7. jun godine pišu o reagovanjima na otkazivanje posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Srbiji, o dešavanjima u regionu i o nenajavljenom miniranju planine u Majdanpeku.

ALO – O otkazivanju posete šefa ruske diplomatije, list piše u tekstu pod naslovom „NATO ne da Lavrovu u Srbiju“.

BLIC – List piše o otkazivanju posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu i reakcijama: „Putin hoće preko Srbije da ‘ratuje’ sa zapadom“. O optužbama studentkinje Arhitektonskog fakulteta: „Profesor nas grli, dodiruje, pa pita da li nas privlači“.

VEČERNJE NOVOSTI – O otkazanoj poseti Lavrova, pod naslovom „Besramni desant na neutralni Beograd“. O imovinskim pravima Makedonske pravoslavne crkve: „Makedonci bez tapije na srpsku baštinu“.

DANAS – List ocenjuje da otkazivanje dolaska u Beograd šefa ruske diplomatije donosi više koristi nego štete srpskoj vlasti „Vučiću odgovara zatvoreno nebo za Sergeja Lavrova“. O bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović kojoj je sud zamenio kućni pritvor blažom merom: „Sud naložio da se Dijani Hrkalović skine nanogica“. O reagovanju Majdanpečana nakon što je dinamitom uništen vrh planine Starica: „Gradjanima prećutali miniranje planine“.

INFORMER – „Završena kruna Kule Beograd“, prenosi list i dodaje da se prvi stanari useljavaju ovog leta.

KURIR – O optužbama za seksualno uznemiravanje na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu i pokretanju istrage, list piše pod naslovom „Fakultet straha“.

NOVA – List piše da su javne ličnosti osudile diskriminaciju medija „Iza zabrane govora za ‘Novu’ stoji Vučić“. O gradjanima Majdanpeka koji su šokirani odlukom kineskog Zidjina da minira planinu Starica pod naslovom „Bombarduju nam grad“.

POLITIKA – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle otkazivanja posete Lavrova „Srbija ne pristaje da bude deo čopora“. Izjava šefa ruske diplomatije povodom neuspele posete Srbiji: „Odnose Beograda i Moskve niko ne može da uništi.

SRPSKI TELEGRAF – „Lasta kupila 30 krševa“, list piše o navodima da je taj prevoznik platio vozila četiri puta više od realne cene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar