Naslovne strane za utorak, 9. avgust 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 9. avgust pišu o sudskoj rehabilitaciji četničkog vojvode Nikole Kalabića, o nestabilnoj situaciji u regionu i svetu, ali i o domaćim političkim temama.

ALO – List piše o zaključcima američke vojne analize „Srbija najjača sila u regionu“.

BLIC – Pod naslovom „Svet na buretu baruta“ piše da se u više od 20 država vode ratovi. O sudskoj rehabilitaciji četničkog vojvode „Kalabić možda nije imao fer sudjenje, ali je bio zločinac“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Kurti najavio rat sa Srbijom“, list tumači izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

DANAS – „Rehabilitacija Kalabića opasna revizija istorije“, o poslednjoj od više hiljada sudskih rehabilitacija za 16 godina. List piše da je omiljena gradjevinska kompanija režima kupila imovinu Navipa na području Novog Sada „Milenijum tim – firma za sve poslove vlasti“. O konsultacijama za sastav nove vlade „Ivici Dačiću najsigurnija fotelja“.

INFORMER – Piše o posledicama rata u Ukrajini i borbama koje dve strane vode oko nuklearke u Zaporožju „Evropi preti nuklearna katastrofa“. „Kurti: Biće rata“, o izjavi kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je moguć sukob na Kosovu.

KURIR – „Rehabilitacija zločinaca je sramota! Hvalio se i samo koliko ih je poklao“, najnoviju sudsku odluku za list komentariše istoričar Predrag Marković.

NOVA – „Odluku o sankcijama Rusiji doneće Skupština“, list prenosi stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Duško Lopandić ocenio „Srbija samu sebe svrstala medju ‘crne ovce’ u Evropi“.

POLTIKA – Centralna tema „Gde nestaje naoružanje sa zapada za Ukrajinu“. „Reke presušuju ali plovidba kroz Srbiju nije obustavljena“, o hidrološkoj situaciji.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić u Hrvatskoj nema ni peškir, a kamoli jahtu“, list piše o navodima medija da na hrvatskom primorju borave brojni bliski saradnici predsednika Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar