Naslovne strane za utorak, 9. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o sahranama žrtava ubijenih u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, i o sankcionisanju pretnji upućenih preko društvenih mreža, koje su inspirisane tim zločinom.

ALO – List piše o slučajevima pretnji ubistvom na društvenim mrežama nakon tragedije u beogradskoj osnovnoj školi „Šestaku našli spisak za odstrel“.

BLIC – O sahranama žrtava masovnog ubistva koje se dogodilo 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi „Obećavam srešćemo se opet, do tada, čuvaj me odozgo“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o sahranama žrtava masovnog ubistva u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu „Ispraćaj u raj četvoro malih anđela“.

DANAS – Izjava zamenice Višeg javnog tužioca u Beogradu Bojane Savović „Da li su deca danas zrelija i svesnija zla koje nanose“. O protestu opozicije u Beogradu, pod naslovom „Srbija protiv nasilja“.

INFORMER – O početku nastave u OŠ „Vladislav Ribnikar“, u kojoj se dogodilo masovno ubistvo učenika „Učenici se vraćaju u ‘Ribnikar'“.

KURIR – „Povratak“, o nastavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ posle ubistva osmoro učenika i radnika obezbeđenja u toj školi, i ranjavanju još šestoro đaka i nastavnice.

NOVA – „Vlast u senci tragedija završava svoje poslove“, list piše da vlast u Srbiji „ispod žita“ gura problematične projekte. O posledicama dva slučaja masovnih ubistava – u beogradskoj osnovnoj školi, i okolini Mladenovca i Smedereva „Zverska smrt 17 mladih zauvek je osakatila Srbiju“.

POLITIKA – Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković povodom tragičnog događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i pretnji koje su nakon toga počele da se šire internetom „Zbog pretećih objava na društvenim mrežama i do 12 godina zatvora“. Ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko u autorskom tekstu navodi „Cinična kampanja revizije istorije uzima maha“.

SRPSKI TELEGRAF – „Zabranite mobilne telefone u školama“, o inicijativi koja se sve češće pominje zbog pogubnog uticaja interneta i društvenih mreža na mlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar