Nastavljeni protesti u Beogradu i Novom Sadu (foto, video)

Protest „1 od 5 miliona“ i danas se održava u Beogradu. Prvi se okupljenima kod Terazijske česme obratio Siniša Kovačević. Protestna kolona će se kretati od Terazija preko ulica Kralja Milana, Resavske, zatim Bulevarom kralja Aleksandra preko Takovske do zgrade Radio-televizije Srbije.

Mi na unapred pokradene izbore više nećemo izlaziti, poručio je večeras gradonačelnik Šapca i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Nebojša Zelenović, koji je rekao da će Aleksandar Vučić biti pobeđen na prvim poštenim i slobodnim izborima.

On je poručio da se ova borba neće dobiti na mišiće „već na kliker, pameću sposobnošču i upornošću“. On je poručio da se poslanici koji bojkotuju rad Skupštine neće vraćati u Parlament, jer je Vućić ukinuo skupštinu kao i druge institucije.

Do sada su govorili dramaturg Siniša Kovačević, novinar Vukašin Obradović i glumac Branislav Lečić. Protest je počeo nešto posle 18 časova.

U Novom Sadu protest je počeo na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas u Novom Sadu da je glavni grad Vojvodine postao „mesto kriminala“.

„Novi Sad je za nas u Vojvodini centar, ali se ovde danas uništavaju zelene površne, zidaju se megalomanski poslovni objekti, profit je ispred potreba građana… Od mirnog grada, Novi Sad je postao mesto kriminala, ali policija hapsi studente i srednjoškolce a ne kriminalce“, kazala je Dragana Rakić na protestu „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu.

Ocenila je da je bojkot skupština „ogolio diktaturu“ i dodala da je i Evropska unija „konačno priznala“ da u Srbiji nema vladavine prava, da nema slobodnih medija i da nema borbe protiv kriminala i korupcije.

„Danas se odluke više ne donose u skupštinama, već u vrhu Srpske napredne stranke (SNS), stranački funkcioneri danas izdaju naređenja državnim organima, ovde se sudi i po babu i po stričevima, i po kumovima, i po tome ko ti je brat. Iako nas je sada manje, protest je osnažio ljude da jasno govore o brigama i šta žele“, kazala je Dragana Rakić pred stotinak okupljenih građana.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je da se predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić „povukao u mišju rupu“ jer ne sme da raspiše izbore.

Član Predsedništva Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić rekao je da Novim Sadom upravlja brat predsednika Srbije i SNS-a Andrej Vučić.

On je ocenio da sistem može da se promeni samo ukoliko budu zabranjeni SNS, Socijalistička partija Srbije i Srpska radikalna stranka, kao i ukoliko bude „demontirana“ služba državne bezbednosti.

Student Stefan Simić je rekao da građani ne smeju da se povuku sa protesta, jer im se u suprotnom „crno piše“.

Funkcionerka Pokreta Dveri Marija Janjušević je tokom svoga govora podigla transpranet na kojem je pisalo „Kosovo je Srbija“ i zahvalila selektoru fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiši Tumbakoviću i pojedinim fudbalerima što su odbili da igraju kvalifikacionu utakmicu sa reprezentacijom Kosova.

(Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

"Beogradski investicioni dani"beogradprotesti
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Adolf

    Šetajte vi do mile volje, od vas nema vajde, ni od raspale opozicije.Tako se ne ruši vlast, samo se sramotite uzalud.