Ne davimo Beograd: Postavljanje još 250 bilbororda ometaće saobraćaj

 Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je danas da planirano postavljanje dodatnih 250 bilborda na ulicama Beograda predstavlja „vizuelno i svetlosno zagadjenje koje ometa učesnike u saobraćaju“.

Inicijativa navodi da je svetlo koje emituju LED bilbordi, jače od svetla semafora, i da drastično menjaju izgled gradova, umanjuju kvalitet življenja i naružuju pejsaž grada.

Inicijativa navodi da je plan lokacija na kojima će se bilbordi nalaziti objavljen 18. oktobra u Službenom listu Grada Beograda, a da je plan doneo „lično zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić“. 

U saopštenju Incijative se navodi da je to omogućeno tako što je nedavno doneta gradska odluka o koncesionom aktu na osnovu kojeg će privatnici imati zadatak da finansiraju nabavku, postavljanje i održavanje pokretnih stepenica i liftova za osobe sa invaliditetom, te održavanje delova podzemnih prolaza.

Dodaje se da je uz taj akt dolaze i odluka i plan Grada Beograda da tim privatnicima omogući i postavljanje 250 LED bilborda i reklama širom grada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar