Neobična molba: „Pustite me da i krave povedem sa sobom u zatvor“

Poljoprivrednik Bojan Radovanović iz Novog Sela nadomak Kuršumlije, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog više saobraćajnih prekršaja i vožnje neregistrovane traktorske prikolice, uputio je pismo nadležnima u prokupačkom Okružnom zatvoru od kojih traži da mu omoguće da za vreme izdržavanja kazne stoku koju poseduje smesti u zatvorsku ekonomiju.

Na izdržavanje kazne od 40 dana zatvora Radovanović bi trebalo da krene 23. maja, a u pismu navodi da bi u zatvorskoj ekonomiji mogao da brine o svojim kravama, svinjama i kokoškama i da bi sve proizvode poklonio zatvoru.

– Živim sa starom i bolesnom majkom o kojoj će se dok sam u zatvoru brinuti rođak iz Kuršumlije, ali ne znam šta ću sa stokom – navodi u pismu Radovanović, koji, u razgovoru za „Novosti“, kaže da nije mogao da se nagodi s prekršajnim sudom, odnosno da novčanu kaznu zameni za nanogvicu.

Radovanoviću je poslednjih godina izrečeno više od deset kazni za saobraćajne prekršaje zbog vožnje u alkoholisanom stanju i pod zabranom, a jednu od kazni je zaradio i zbog vožnje neregistrovane traktorske prikolice.

Pismo koje je uputio prokupačkom zatvoru s nesvakidašnjom molbom, prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, Upravi za izvršenje krivičnih sankcija još nije stiglo, tako da je neizvestan i odgovor nadležnih. Iz dosadašnje prakse, osobe koje iz opravdanih razloga ne mogu u predviđenom vremenskom peridodu da služe zatvorsku kaznu mogu da traže njeno odlaganje, ili pak pomilovanje od predsednika Republike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

molbazatvor
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Darlinka

    Našli se pojedinci da treniraju strogoću i da se oštre na ovom narodu. Verovatno im je neko rekao da ako urade ovako nešto da će napredovati. Ima li ikoga tj. hoće li iko da pomogne ovom čoveku?

  • milan

    Obicno napadam vlast je vlast je ta koja nikada nije dobra. Medjutim napravicu izuzetak.Ova odluka suda ma koliko bila iritirajuca je ispravna.Nista konkretno nemam prema osudjeniku ali evo sta je moglo da se desi i sta se desava na nasim putevima upravo sa traktorima i neispravnim prikolicama.Svake godine minimalno u proseku 50 ljudi izgubi zivot zbog neosvetljenosti ili neispravnosti traktorskih prikolica.Nista ama bas nista nemoze da plati kljudski zivot.Tako da vise nemarnost nego nemastina dovodi do teskih saobracajnih nesreca.Gospodin zatvorenik ima kaze krave i rado bi da ih povede u zatvor sajedno snjim. Zasto gospodine ne proda JEDNU KRAVU I OBEZBEDIS I SEBE I DRUGE U SAOBRACAJU? Nemarnost ,javasluk,drskost i bezobrazluk nas dovodi do vrlo neprijatnih situacija.Mislim da posle zatvorske kazne poceces da razmisljas sta se moze desiti kad izadjes u saobracaju neispravan.

    • Balkan

      Potrudicu se da budem korektan. Vi ste u pravu ali gresite u jednom a to je, da li ste se ikada zapitali koliko sabracajnih nesreca su izazvali vozaci, bahati vozaci, pijani vozaci i koliko sa smrtnim ishodom u odnosu na nesrece izazvane traktorima i prikolicama, mislim da bi moglo na dve ruke da se izbroji u odnosu na bahacene vozaca putnickih automobila. Prema tome niste u pravu, a za mnogo teze prekrsaje stavljala se nanaogica pa moze i za ovo. Ali nece moci jer ovaj covek nema zaledjinu. Ukratko zakljucujem niste u pravu.

    • Ilija

      Poštovani gospodine Balkan, kao što se vidi iz teksta, osuđeni je vozio bahato i ugrožavao saobraćaj na više načina: „Radovanoviću je poslednjih godina izrečeno više od deset kazni za saobraćajne prekršaje zbog vožnje u alkoholisanom stanju i pod zabranom, a jednu od kazni je zaradio i zbog vožnje neregistrovane traktorske prikolice.“ Tako da Gosn Milan ima pravo 100%.