Nevreme u Srbiju samo što nije stiglo, u Hrvatskoj vetar čupao stabla (video)

Nevreme praćeno drastičnim padom temperature, orkanskim vetrom, a u pojedinim delovima Srbije i snegom i vejavicom, već je pristiglo u našu zemlju, prvo u Vojvodinu, a zatim će se spuštati ka Beogradu i dalje južnije.

– U naredna tri sata, u Vojvodini slaba i umerena kiša, ponegde kratkotrajno i jaka uz retku pojavu grmljavine. Temperatura u padu, a severozapadni vetar u pojačanju. Premeštanje padavinske zone ka centralnim delovima Srbije. U Beogradu povremeno slaba kiša, od 14.30 časova pojačanje – stoji u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Kako su ranije najavili meteorolozi, u naredna 24 sata očekuje se da temperatura padne u pojedinim delovima Srbije i za 15 do 20 stepeni, a zbog jakog vetra na planinama se mogu očekivati snežni nanosi do 70 centimetara.

U većini zemlje sutra će na snazi biti žuti, a u južnim krajevima Srbije i narandžasti meteoalarm.

A dugo najavljivana promena vremena stigla je u toku preporneva u Hrvatsku.

Nevreme je došlo i do Zagreba.

Kako javlja „eMedjimurje“, nevreme je i u Čakovcu. Tamo je jak vetar iščupao veliko stablo kod škole.

Osim toga, kiša u Rijeci je praćena jakim jugom i talasima.

Kako pak javlja „IstraMet“, na satelitima se već vidi hladan front koji brzo napreduje, ali i topli front. Javljaju kako će hladni doneti i grmljavinu na područje Istre. Kiša se u Tršću u Gorskom Kotaru okrenula na sneg, prenosi ovaj portal.

„HR vrijeme“ na svojem Fejsbuku poziva na oprez zbog udara vetra koji će se kretati brzinom od 60 do 100 km/h, što je za kopnenu Hrvatsku retkost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nagla promena vremenanevremeolujaprognoza
Komentari (0)
Dodaj komentar