„Nije dovoljno“: Evo koliko se ljudi u Srbiji prijavilo za vakcinisanje

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da se za vakcinaciju preko portala eUprava do sada prijavilo 1,36 miliona građana.

Obradović, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, ocenila je za RTS da to nije dovoljno i da je neophodno da se više građana prijavi tim putem za vakcinaciju protiv virusa korona.

“Prijavom preko eUprave stvara se između ostalog, bolja evidencija koju vrstu vakcina poslati u određene gradove”, kazala je Obradovićeva.

Dodala je i da su mobilni timovi obišli 124 romska naselja u 29 lokalnih samouprava kako bi prijavili stanovnike tih nestandardnih naselja za vakcinaciju, a kako kaže, nisu zaboravljeni ni beskućnici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prijavljivanjesrbijavakcinacija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Zasto ne pozivate ne koji su se prijavila vec mesec dana?

  • Adolf

    Prave brojke su zapravo mnogo manje od onoga što se objavljuje u mejnstrim medijima.To što nas neko nečim uslovljava, to pošteni radni narod ne dotiče.Političari i drugi koji su do sada putovali, oni će to i dalje da rade, a sirotinji je ionako svejedno.

  • Milena

    Ajde, dosta je bilo, ko se prijavio, prijavio se. Sad mozete ostale vakcine da vratite, dovoljno para ste oprali. Ionako nas sad zezaju iz EU koje vakcine da primimo da bismo kod njih isli. Ko je uzeo rusku i kinesku izgleda da je pogresio. Sam je sebi zveknuo veto na putovanja…

  • Anonimni

    Možda neće biti čipa, ali hoće ausvajsa… A to su posle „teorije zavere“