Nije Sjenica: ovo je jutros bio najhladniji grad u Srbiji

U Somboru je jutros bilo hladnije nego na Kopaoniku i Zlatiboru! Temperatura od -21 stepen Celzijusa, koliko je izmereno u ovom gradu, apsolutni je rekord ovoga jutra u Srbiji.

Zanimljivo je da na našim najpoznatijim planinama jutos nije bilo velikog smrzavanja, jer temperatura od -11 svakako nije zabrinjavajuće, a toliko je zabeleženo jutros u sedam sati na Zlatiboru i Kopaoniku.

Ipak, -19 stepeni svakako je velika hladnoća, a toliko je izmereno u Sjenici, pa je tako ovaj grad drugi na listi najhladnijih. Jednom da i Sjenica ne bude najhladnija.

Ni građanima Kikinde i Požege nije bilo ništa toplije. U tim gradovima zabeleženo je -16 stepeni.

Ni u devet sati ujutru, kada je Republički hidrometeorološki zavod objavio nova merenja, temperatura u najhladnijim gradovima nije bila ništa bolja.

Za samo stepen ili dva, porasle su vrednosti na termometru, ali je Sombor i u devet sati ujutru i dalje bio najhladniji, sa – 20 stepeni Celzijusa.

Najmanji minus, pa samim tim može se reći i najtopliji gradovi, ovog jutra su Negotin sa -7 i Ćuprija sa -9 stepeni Celzijusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mraz
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Sjeničak

    Sjenica — 24 bilo 01.03 2018

  • ANDREJ

    Sveti Ilija,koji zvanicno vazi za Vrhovnog Vodju svih metereologa sveta,i pored enormno niskih temperatura koje vladaju u celoj Evropi,ne dozvoljava da se Beograd „smrzne“.Sveti Ilija je na vreme shvatio,da nas Beograd postaje centar evropskog turizma,pa nam ne salje te ledene dane,kojima „casti“ ostale krajeve. Ali ne samo zbog toga,sto Beograd postaje turisticki gigant,vec sto Beograd postaje i lider Jugozapadne evrope u svakom smislu te reci.Lepo je ove zime,ziveti u Beogradu.Lepa klima,dobri veseli ljudi,spremni da svakoga ugoste a one nesrecnike,koji su sami dosli u nas grad,neke dusevne beogradjanke,sprene su i da ih prime i pocaste,u svom krevetu.!Takvi smo mi Srbi,spremni svakome da pomognemo i olaksamo mu dusu i srce.

  • Mirko,Sombor

    Tacno.Bilo je -25 C.

  • Somborac

    Slabo ste informisani, -25 je bilo