Nije Srbin ko u kući nema – ovo!

Prema poslednjem istraživanju Eurobarometra, 72 odsto građana Evrope tvrdi da je smanjilo upotrebu plastičnih kesa, a to sleduje i građanima naše zemlje, koja će na putu ka EU, pored ostalog, morati i da ograniči upotrebu plastičnih kesa.

A, to neće biti nimalo lak posao: „Nije Srbin onaj ko u kući nema kesu punu kesa“, saglasan je sa ovom šaljivom tvrdnjom profesor političke i socijalne ekologije na FPN-u Darko Nadić, koji je ubeđen da Srbi imaju „veliku ljubav“ prema kesama, jer one za mnoge predstavljaju „neku vrstu nostalgije“ za nekim davnim vremenima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kese
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Ne slazem se sa tvrdnjom,da Srbi imaju nostalgiju za nekim starim vremenima, (kojim to dobrim vremenima?). Radi se jednostavno o tom,da nase prodavnice hrane i drugih potrepstina,nece da uloze novac u kupovinu kesa koje se vremenom razlazu.Ta praksa je pocela kratko vreme,da se upraznjava u nekim vecim Samoposlugama,ali je nazalost,brzo obustavljena.Dakle,nismo mi gradjani Srbije,nikakvi ljudi „nize kulture“,kako neki to pokusavaju da prikazu.Jednostavno,da nam u prodavnicama pakuju robu u drugoj ambalazi,ne u najlon kese…mi bi to sa velikim zadovoljstvom prihvatili.!!!

  • Nataša Gajić

    „negdje smeće moraš vezati i bacati“- kese za davnim vremenima